Dünyanın en zengini uzaya gideceğini açıkladı. Dünya’ya dönmesin diye kampanya başlatıldı

Dünyanın en zengini uzaya gideceğini açıkladı. Dünya’ya dönmesin diye kampanya başlatıldı
Temmuz tarihinde uzaya çıkacağını duyuran insanı Amazon'un kurucusu Jeff Bezosun dünyaya dönmemesi için imza kampanyası başlatıldı. Bezos'un Dünya'ya yeniden girişinin reddedilmesini öneren kampanya 6 binden fazla imza aldı.

Dünyanın en zengini uzaya gideceğini açıkladı. Dünya’ya dönmesin diye kampanya başladı. Gidişin olsun da dönüşün olmasın kampany

Kurucusu olduğu Amazon’daki yetkilerini bu yıl devretmeye karar veren Jeff Bezos, sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin’in insanlı ilk uzay uçuşuna katılacağını duyurdu. Bezos, kardeşi Mark Bezos ve çekiliş ile belirlenecekbir kişiyle beraber 20 Temmuz tarihinde uzaya çıkacağını belirtti.

BEZOS''UN DÜNYA’YA DÖNMEMESİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Haber Global''in aktardığı habere göre, 20 Temmuz tarihinde ABD''nin Teksas eyaletinden Blue Origin roketi ile uzay seyahatine çıkacak olan Jeff Bezos''un Dünya’ya dönmesini istemeyen topluluk, internet üzerinden imza kampanyası başlattı.

Bezos''un önümüzdeki ay uzaya çıktığında Dünya''ya yeniden girişinin reddedilmesini öneren bu kampanya 6 binden fazla imza aldı. 20 Temmuz günü Blue Origin roketiyle uzaya fırlatılacak olan Bezos, ünlü çizgi film kahramanı Süpermen’in azılı düşmanı Lex Luthor’a benzetildi.

“BEZOS’U DÜNYA''DAN UZAK TUTALIM”

"Jeff Bezos''un Dünya''ya Yeniden Girişine İzin Vermeme Kampanyası" adı verilen kampanya, "İnsanlığın kaderi sizin ellerinizde. Bezos’u Dünya''dan uzak tutalım" denilerek destek toplamaya çalışıyor.

2000 yılında Bezos’un kurduğu roket firması ve yaklaşmakta olan uçuşun operatörü Blue Origin hakkında beş gün önce başlatılan kampanyaya şimdiye kadar 6 bin 800’ü aşkın kişi imza verdi.