Dünyaya getirilmek üzere numune alındı. Bilim insanları görebilmek için şimdiden sıraya girdi

Dünyaya getirilmek üzere numune alındı. Bilim insanları görebilmek için şimdiden sıraya girdi
NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracı geçen hafta Benny adlı asteroide başarıyla indi. Bu operasyonu başarılı sayacak kadar Numune topladı. Alınan numune şimdi Dünya'ya geri dönüşünü bilim insanları görebilmek için sıraya girdi.

Geçen hafta, NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracı, daha önce hiç denemediği bir başarıya imza attı. Bennu olarak bilinen uzay kayasının yörüngesinde aylar geçirdikten sonra, sonda asteroide indi ve materyalinden bir örnek almaya çalıştı. 

Şimdi, uzay aracından gelen yeni veriler ve görüntüler, NASA'ya örnek başlığının gerçekten bir grup asteroit malzemesini yakaladı ve zorlu hedefi tamamlandı. Alınan numune dünya üzerindeki bilimsel araştırmaları ise ilerletecek.

indir-048.jpg

NASA'dan Thomas Zurbuchen yaptığı açıklamada, "Bennu bilimle bizi şaşırtmaya devam ediyor ve aynı zamanda birkaç kıvrımlı top atmaya devam ediyor. Alınan numune için daha hızlı hareket ediyoruz. Bu tarihi anın ötesinde on yıllar boyunca bilime ilham verecek numuneyi görmek için çok heyecanlıyız " dedi.

GÖREV BİTMEDİ

OSIRIS-REx baş müfettişi Dante Lauretta yaptığı açıklamada, "Tabii ki görev henüz bitmedi. Burada kendi başarımıza ayak uydurmak için çalışıyoruz ve benim işim mümkün olduğunca büyük bir Bennu örneğini güvenli bir şekilde dünyaya getirmek" ifadesini kullandı. Numunenin Dünya'ya geri dönmesi birkaç yıl alacak gibi görünse de onu şimdiden görebilmek için birçok bilim insanı sabırsızlanıyor.