Durmuş Yılmaz: "Albayrak tamamen günü kurtarmaya yönelik..."

Durmuş Yılmaz: "Albayrak tamamen günü kurtarmaya yönelik..."
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Bakan Albayrak'ın tamamen günü kurtarmaya yönelik ve piyasayı bozucu çalışmalara imza attığını dile getirdi.

ERDEM AVŞAR / YENİÇAĞ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanan komisyonda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sunum yaptı.

Komisyonda konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, hükümetin sahip olduğu medya gücünü kullanarak verileri eğip büktüğünü ve olumlu algı yarattığını ifade etti.

Bakan Albayrak'ın tamamen günü kurtarmaya yönelik ve piyasayı bozucu çalışmalara imza attığını, bunların gelecekte toplumun ödeyeceği faturaya ekleneceğini dile getiren Yılmaz, gerçeklerin böyle olmadığını ortaya koyan ekonomistlerin teröristlerle bir tutulduğunu hatırlattı. Yılmaz, ekonominin iyi olması halinde vatandaşın bu kişilerin eleştirilerine itibar etmeyeceğine dikkati çekti.

Cari açığın kapanmasının, iç talep ve ara malı ithalatında yaşanan keskin düşüşten kaynaklandığını belirten Yılmaz, cari açık kapatılırken işsizliğin arttığını anlattı.

TÜİK verilerinin artık eskisi kadar güvenilir olmadığını, öte yandan Merkez Bankası'nın itibar kaybı yaşadığını söyleyen Durmuş Yılmaz, iktidarı eleştirirken "eski müttefikiniz FETÖ" ifadesini kullandı.

Enflasyonun kâğıt üzerinde düşürülebileceğini ancak gerçekte bunun mümkün olamayacağını ekleyen Yılmaz, "faizlerin düşük olmasının enflasyonda düşüş sağlayacağı" tezini anımsatarak, "Eğer Sayın Cumhurbaşkanı samimiyse faizleri sıfıra indirmelisiniz ki enflasyon da yüzde sıfıra insin." dedi.