Durmuş Yılmaz: "IMF'den başka seçenek kalmadı"

Durmuş Yılmaz: "IMF'den başka seçenek kalmadı"
Ekonomideki dalgalanmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, "IMF’den başka seçeneğin kalmadı" şeklinde konuştu.

İYİ Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası’nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz'la Swap faizlerindeki yükselişi, hükümetin hamlesini ve bu hamlelerin ne anlama geldiğini, nasıl sonuçlar doğuracağı hakkında açıklamalarda bulundu. Durmuş Yılmaz “Merkez Bankası rezervleri eridi çünkü ortada şeffaf olmayan ve açıklanmayan harcamalar var. Hükümet yabancı yatırımcıya karşı bu hamleyi yapıyor zira doğru yönetilmeyen, şeffaf olmayan bir ekonomi var ve yabancı yatırımcı da Türkiye’de kalmak istemiyor “ diyor.

T24'te yer alan habere göre, Durmuş Yılmaz’a göre Türkiye’de ekonomik kriz var ve böyle giderse bu kriz sürecek, vatandaş buna hazırlıklı olmalı.

IMF seçeneğini masada tutan Yılmaz “IMF’den başka seçeneğin kalmadığını görüyorum. IMF konusunda hükümet ‘u’ dönüşü yapar çünkü daha önce pek çok ‘u’ dönüşü yaptılar” görüşünde.

Eski Merkez Bankası Başkanı Yılmaz seçimlerden sonra dolardaki yükselişin 6 TL’ye kadar çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.