Durmuş Yılmaz: Mesele Atatürk'e duyulan alerji

Durmuş Yılmaz: Mesele Atatürk'e duyulan alerji
CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmek istenmesiyle ilgili konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, "Bence mesele Atatürk meselesi, Atatürk’e duyulan bir alerji. İşin temeli aslı özü bence bu" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Yılmaz, CHP hisselerinin devrini “Atatürk alerjisi, ego, gündem değiştirme ve para ihtiyacı” olarak 4 başlıkta yorumladı.

Yılmaz şunları söyledi:

“Bence mesele Atatürk meselesi, Atatürk’e duyulan bir alerji. İşin temeli, aslı, özü bence bu. Arkasından bir ego meselesi var. Üçüncü olarak gündem değiştirme var. Dördüncü olarak da paraya ihtiyaçları var. Belki bu yolla İş Bankası Hazine’ye devredilerek, İş Bankası’nın ortakları olan sandıklar vs. üzerinden düzenleme yaparak belki de ihtiyaçları olan kaynakların bir kısmını sağlamayı amaçlıyorlar, ama bu onlara yetmez.”

VARLIK FONU İDDİASI

İYİ Parti milletvekili Yılmaz, İş Bankası’nın Varlık Fonu’na alınmak istendiği iddiasıyla ilgili ise, “Varlık Fonu içinde Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası var. Halk Bankası’nın kamu elindeki kısmı var. İş Bankası buraya geldiğinde bugüne kadar ne yapmak istediler de onu yapacaklar. Bunlar zaman kaybetmekten başka bir şey değil” değerlendirmesinde bulundu.

‘ELBETTE TAVRIMIZ HAYIR OLACAK’

İş Bankası’ndaki hisselerin Hazine’ye devriyle ilgili kanun teklifi gelirse tavırlarının ne olacağı sorusuna, “Elbette hayır” yanıtı veren Yılmaz, hukuk uyarısı yaptı:

“En temel nokta hukuk. Eğer siz Medeni Kanun’un amir hükümlerine uymazsanız, böyle bir yol açarsanız bundan sonra gelen herkes açtığınız gedikten ilerler ve toplum bundan zarar görür. Türkiye bir kuralsızlıklar ülkesine döndü. Bizim yapmamız gereken kurala dayalı bir toplum olmak. Sabah başka, akşam başka bir karar alınıyor. Bunun sonucunda hep birlikte zarar görüyoruz.”

ÖZDAĞ: "MİLLET SADECE AKP Mİ?"

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleriyle ilgili tartışmaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'dan da tepki geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, "İş Bankası milletin olsun dıyorsunuz. Millet sadece AKP mi? Vakıf Bank’da "4", Halkbank’ta "3", Ziraat Bankası’nda "2" Yönetim Kurulu üyesi, AKP’nin eski vekili veya partilisi bunun neresi milli İller Bankasının 7 Yönetim Kurulu üyesinin 5 tanesi AKP'li." ifadelerini kullandı.

aaaa-005.jpg

İlgili Haberler