Dursun Çiçek, siyasi ayak için harekete geçiyor

Dursun Çiçek, siyasi ayak için harekete geçiyor
Suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan Dursun Çiçek: Türkiye'yi çökertmeyi amaçlayan FETÖ darbe girişimi ve operasyonlarının siyasi ayağını en iyi yargı ortaya çıkaracak.

Sami GÖKÇE / ANKARA

Ümraniye Davası kumpasıyla hapse atılan emekli Kurmay Albay ve CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek, FETÖ'nün siyasi ayağı için suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Dursun Çiçek'in suç duyurusunda Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarından alıntılar yapacak. Dursun Çiçek'in suç duyurusunda şunlara yer vereceği öğrenildi: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz ve yasal göreve davet ediyoruz. Binlerce masum askeri ve cumhuriyet aydınını emperyalizmin maşası FETÖ'nün talimatlarına göre yıllarca mağdur eden ve devlet kadrolarından tasfiye eden FETÖ yargısına mahkum eden söz konusu yasanın çıkması için TBMM tutanaklarında açıkça yer aldığı gibi özel bir gayret gösteren; dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin- Hatay, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya-Ankara, Kanun Teklifinde imzası bulunan Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın, A. Müfit Yetkin, Mustafa Elitaş, Yahya Doğan, Mehmet Ceylan hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz. Adı geçen şahısların 15 Temmuz kanlı darbe girişimine giden hain sürecin aleni hale gelmesini sağlayan yasal düzenlemede görev aldığı TBMM tutanağı ile sabit olduğu gerçeğinden hareketle, FETÖ suç örgütünün siyasi ayağı olarak soruşturulmasını millet adına bekliyoruz."

YENİÇAĞ'a değerlendirmelerde bulunan Dursun Çiçek, "Şu anda ortaya çıkanlar buzdağının görünen yüzü. Eğer biz kumpas davalarını hazırlayanları içeri alabilseydik devlet zarar görmezdi" dedi. Dursun Çiçek, FETÖ'nün arkasındaki emperyalist gücün bilindiğini belirterek, "Öyle güçlüydüler ki çıkardıkları yasanın bazı maddelerinin iptal edilmesi üzerine 2010 yılında yapılan anayasa değişikliğine istedikleri maddeleri tek tek koyarak halkoylamasıyla değiştirdiler" diye konuştu. İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığının dışında 13 yıl Milli Güvenlik Kurulu üyesi olarak görev yaptığını kaydeden Dursun Çiçek şunları söyledi. TSK'daki FETÖ'cü yapılanmayı tespit etmiştik. Beni göndermek için çok uğraştılar. Başbuğ direndi. Kumpaslar boşa çıkarılınca yasa değişikliği yapıldı. Yasaya 'Dursun Çiçek Yasası' diyorlardı. CHP Anayasa mahkemesine gitti. Mahkeme bazı maddeleri iptal etti. TSK'ya kumpas kuran irade o dönem o kadar güçlüydü ki 17 maddelik bir Anayasa değişikliği hazırladılar. Halen tutuklu olan dönemin özel yetkili Savcısı Osman Şanal, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cİhaner'i makamında gözaltına aldı. Yapılan bu hukuksuz işlem üzerine toplanan HSYK Şanal'ı görevden aldı. Ertesi sabah dönemin adalet Bakanı Sadullah Ergin yaptığı basın toplantısında başkanı olduğu kurulun kararına sahip çıkmadı. Şanal'a sahip çıktı.

FETÖ, İliç Savcısı olarak görev yapan Bayram Bozkurt'u baskı sonucu gizli tanık olmaya ikna etti. Bozkurt kendisini güvene alabilmek için Bakan Ergin'le görüşmek istediğini söyledi. Görüşme sonucunda 'istediği güvenceyi' aldı. Zaten mahkeme kayıtlarında da var. Bakan Sadullah Ergin ve Hayati yazıcı ile görüşüyor. Ergin 'seni daha sonra başka bir isimle Savcı olarak göreve atarız' sözü veriyor. Ve nitekim daha sonra başka bir isimle atanıyor. Ancak, Bekir Bozdağ'ın bakanlığı döneminde basında çıkan haberler üzerine görevden alındı. Şu anda firar. Hakkında maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bir türlü bulunamıyor. Korunuyor. Koruyanlar FETÖ ile ilişkilerinin ortaya çıkmasını istemeyenler. Milletvekilliği yaptığım dönemde Sadullah Ergin'e konuyu sordum. Bana 'kandırıldıklarını' söyledi. Yargıdaki FETÖ' cü yapılanma ve TSK'ya kurulan kumpasla ilgili yasal düzenlemeler konusunda gözler Sadullah Ergin üzerinde yoğunlaşıyor. Türkiye'yi çökertmeyi amaçlayan FETÖ darbe girişimi ve operasyonlarının siyasi ayağını en iyi yargı ortaya çıkaracak. Zaman aşımı söz konusu değil. Önümüzdeki hafta bütün delilleri ile birlikte suç duyurusunda bulunacağım."

KANUN TEKLİFİ VERENLERE BAKIN

Emekli Orgeneral Başbuğ, Haber Global Eşit Ağırlık programında FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasına değinmişti. Başbuğ, şunları söylemişti: "26 Haziran 2009'da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran'ı 26'sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasa ile kimsenin haberi yok biz bundan 26 Haziran sabahı 2009'daki toplantıda haberimiz oluyor. Bahsedilen yasa teklifi askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada 'AK Parti ile cemaati bitirme planı' algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz Özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri'de biz bir olay yakalamıştık Hava İkmal Bölge Komutanlığı'nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009'da 'FETÖ ile mücadele edeceğim' dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın." Başbuğ'un işaret ettiği kanun teklifine Ahmet Aydın, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Yahya Doğan, A. Müfit Yetkin imza verdiği, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de verdiği destek Meclis tutanaklarına yansımıştı.