Dursun Özbek'ten önemli açıklamalar...

Dursun Özbek'ten önemli açıklamalar...
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'da özel yayında kamuoyunun ve taraftarların merak ettiği konular hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Özbek'in konuşmalarından kesitler:

İlk olarak terör konusuna değinen Galatasaray Başkanı şunları söyledi: "Başta Umut Bulut'un babası olmak üzere tüm vefat edenlere başsağlığı diliyorum. Bütün canlara çok üzüldük. Hepimiz Umut Bulut'un babası için Kayseri'ye gittik. Fenerbahçe başta olmak üzere birçok kulüpten destek geldi." 

Özbek, Fenerbahçe ile oynayacakları maçın ertelenmesi hakkında, "Derbinin önce seyircisiz oynanacağı bize iletildi. 5 bin kişi içeri alınmıştı o arada. Sonra ihbarın seviyesi arttı. Teröre odak olma noktasından çıkmak istedik. Fenerbahçe de aynı görüşü dile getirdi. Kimsenin kılına zarar gelmemesi için erteleme talep ettik." dedi ve ekledi: "Bir taraftarımız derbi dönüşü hayatını kaybetti. Belki maç oynansa bu olmayacaktı."

"DERBİ 28 NİSAN'DA OYNANSIN"

Özbek, "Derbi mücadelesi ne zaman oynanacak?" sorusuna ise, "Pazartesi günü bir toplantı gerçekleştireceğiz ve derbi gününe karar verilecek. Derbi öncesi Fenerbahçe çok zorlu bir maçtan sonra derbiye gelmişti. Yine aynı şartların oluşmasını isteyeceğiz. Mesela Trabzonspor deplasmanı dönüşü. Bu tarih bizim olmazsa olmazımız. Bu yüzden maçı 28 Nisan'da oynamak istiyoruz. Ayrıca derbi maçına bilet alanlar için tüm avantajları sağlayacağız. Hem para iadesi hem de aynı biletle girmek gibi..."

"AZİZ YILDIRIM HAKKINDA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM"

Hakan Balta ve Sneijder'in Milli maçlardaki sakatlıklarına da değinen Özbek, "Hakan Balta'nın dönüşü 1-2 haftayı bulabilir. Sneijder'ın da birkaç hafta sürecek tedavisi." dedi. 

Özbek, Aziz Yıldırım ile ilgili soruya ise; "Aziz Yıldırım'ın derbi günüyle ilgili videosunu gördüm. Tam net değil görüntüler. Yorum yapmak istemiyorum." dedi.

"UEFA'YA YANLIŞ BİLGİLER SUNULMUŞ"

Özbek sözlerine şöyle devam etti: "UEFA süreci, herkesin bilgisi olan bir süreç. 2012-15 yılları arasında 130 milyon Euro aşmışız sınırı. UEFA'ya savunmaya gittik. Bizi dinlediler ve bunun karşılığında 1+1 men cezasının olduğu bir tebligat verdiler. Yine savunmaya gittik. Ben de savunmanın içerisindeydim.

Savunmayı yaparken, savcı bize çok enteresan bir şey söyledi. İlave süre istedik. Yeni bir yönetim olduğumuzu söyledik. Şans istedik. Bizim regülasyonlarımıza uymaz dediler.  Eğer bize doğruları anlatsaydınız, size verilen süreyi uzatırdık dediler. Ben kimseyi suçlamıyorum burada. 2014'te yapılan görüşmelerde UEFA'ya yanlış bilgiler sunulmuş. 

"CAS'TAKİ ŞANSIMIZI YÜZDE 50 GÖRÜYORUM"

UEFA'nın mevzuatında mağazacılık ile ilgili yazanlar belli. Biz burada hata yapmışız. Onların aksi yönde hareket etmişiz. Biz FFP'ye uyamadık. Ama en ağır cezayı vermek zorunda değiller. Bizim söylediğimiz bu. Biz yeni bir yönetimiz. Bize ek bir süre tanımalarını istedik. Her şeyi yoluna sokacağımızı söyledik. Ama kabul etmediler.

Kulüpte mektupta maddeler var: 130 milyon fazla zarar ettin. Maaşları indireceğim deyip indirmedin. Bizim savunmamızda şu olacak. Eğer yeniden süre verme kuralı çıkarttıysan, bizi de etkilemesi lazım bunun. CAS'ta savunacağız. CAS'taki şansımızı yüzde 50 olarak görüyoruz.

"İTİRAZ ETTİK ANCAK..."

Cezanın artması söz konusu değil. Verilen cezayı ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. UEFA'nın verdiği süre 2016'nın sonuna kadar. Ama daha erken karar verildi. Buna itiraz ettik. Bize dedikleri şu, eğer bize gerçekleri söyleseydiniz, size daha uzun bir süre verirdik."

"UEFA'nın muhatabı kulüp olduğu için kişilere bir ceza söz konusu değil. UEFA yetkilileri 'Bizi kandırdınız' dedi. Terler içinde kaldım. O noktadan sonra yapılacak savunmayı düşünebiliyor musunuz? Geçmişe yönelik hesaplarımızı 10 yıllık araştıracağız."

"KİM BU USULSÜZLÜK YAPANLAR?"

Yöneticimiz 'Birileri zenginleşirken, kulüp fakirleşmiş' dedi. Herkes çık onu açıkla dedi. Bunu Duygun Başkan da söylemişti. Kimse çıkıp 'Şu şunu aldı, şuraya verdi. Usulsüzlük yaptı' demiyor. Merak edilen de bu. İsimler kimler? O depo kimindi? Bilmiyorum. Neden oraya o kadar para verildi? Çöpe atıldı? Kulüpte bir ilgisizlik vardı. Kamuoyunun beklentisini cevaplamak zorundayız. Umarım hiç kimseyi töhmet altında bırakacak bir sonuç çıkmaz.

"GEÇTİĞİMİZ SENEYE GÖRE ZARAR YOK"

Ben kendi yönetimimden başlayacağım ve geçmiş 10 yılın hesaplarını inceleteceğim. UEFA 2015'e kadarki döneme cezayı kesti. Bu şu demek değil, UEFA'nın G.Saray ile işi bitti. Böyle bir şey yok. UEFA regülasyonları o gün neyse, bugün de aynı. Harcamalarımıza dikkat etmek zorundayız. 2016-17 sezonunda futbolcu maaşları 65 milyon Euro'yu geçmemeli. Şu an 95 milyon. Geçen sene 55 milyon Euro zarar edilmiş. Biz 0 zararla kapatıyoruz."