Düşen helikopterin pilotu faciayı engellemiş

Düşen helikopterin pilotu faciayı engellemiş
Giresun'da düşen Sikorsky'nin pilotu Yarbay Özer düşüş sonrası patlamayı önlemek için yakıt boşaltmış. Kuleye kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot, 'Helallik' de istemiş.

Giresun'da bayramlaşmaya giden jandarma komutanları ile eş ve çocuklarının bulunduğu askeri helikopter Tohumcuk Yaylası'na düştü. Olayda 7 kişi şehit oldu, 8 kişi yaralandı.Giresun'da düşen helikopterin pilotunun, ölmeden önce kuleden helallik istediği öğrenildi. Öte yandan askeri kaynaklar; "Helikopterin pilotu, yakıt tahliyesi yaparak şehit sayısının artmasını önledi" değerlendirmesinde bulundu.

YAKITI BOŞALTIP FACİAYI ÖNLEMİŞ

Giresun'un Alucra ilçesinde düşen askeri helikopterin pilotu Yarbay Hilmi Özer'in, kuleye arıza bildirimi yaptığı ve düşüş sonrası patlamayı önlemek için yakıt boşalttığı öğrenildi. Bölgedeki askeri kaynaklar, kurtarma planı için bilgiler gönderen pilotun 'helallik' istediğini öne sürdü.

PİLOTTAN KULEYE: HAKKINIZI HELAL EDİN

Pilot düşmeden kuleye arıza bildirimi yaptı. Kurtarma planı için bilgiler gönderen pilot 'Helallik' istedi. Yere çarpma sırasında patlama olmaması için yakıt tahliyesi gerçekleştirdi.

"AĞAÇLARI HAMAK OLARAK KULLANDI"

Olabildiğince yumuşak iniş yapmak için havacılık tabirinde "Ağaçları hamak olarak kullanmak" yolunu seçti. Askeri kaynaklar, bu yöntemin şehit sayısının daha fazla artmasını önlediğine dikkat çekti.

ÖN RAPOR 1 AY İÇİNDE HAZIRLANACAK

Olaydan sonra Erzincan ve Malatya'dan 2 helikopter ve bir insansız hava aracı bölgeye gönderildi. 14 kişilik ekip bugün bölgede inceleme yapacak. Ekibin ön raporları bir ay içerisinde, kesin raporu 3 ay içerisinde hazırlamaları bekleniyor.

KAN ANONSUNU DUYAN HASTANEYE KOŞTU

Giresun'un Alucra ilçesine bağlı Çakrak Köyünde yoğun sis ve hava koşulları nedeniyle düşen Skorsky tipi helikopterinde bulunan yaralı asker ve yakınları için vatandaşlar hastanelere akın ettiler.

Giresun, Espiye ve Yağlıdere'de belediyeler tarafından yapılan kan anonsu ve sosyal medya aracılığıyla yapılan üzerine vatandaşlar kan vermek için kan merkezlerinin önünde sıraya girdiler. Hastanelerde yeterli derecede kan stoku yapıldıktan sonra başvuruda bulunanlara teşekkür edilerek geri çevrilmek zorunda kaldılar.