Uzmanlar uyardı. Masa başında çalışıyorsanız dikkat

Uzmanlar uyardı. Masa başında çalışıyorsanız dikkat
Uzmanlar masa başında yapılan işlerin, beyin ve beden için fiziksel işler kadar yorucu olduğunu söylemesiyle korkuttu.

The Sun’ın haberine göre; Yapılan bir çalışmada 40 kişi tam 6 saat bulmaca çözmeye zaman harcadığı bildirildi. Zor bulmacaları çözenler, günün sonunda daha büyük bir ödül alabileceklerken, daha küçük bir ödül aldıkları ifade edildi. Bunun sebebi beyinlerinin yorulması ve kararlarını etkilemesiydi. Dürtüsel kararlar vermek, beyin enerjisi düştüğünde ortaya çıkan bir yorgunluk belirtisi olduğu vurgulandı.

GLUTAMAT SEVİYESİ YÜKSELDİĞİNDE BEYİN DAHA AZ ÇALIŞMALIDIR

Dr. Mathias Pessiglione, yorgunluğun, beyin fonksiyonlarını korumak için çalışmayı bırakmamıza neden olan bir işaret olduğunu söylemiştir. Yapılan testler, beynini zorlayarak düşünenlerin glutamat adı verilen büyük bir beyin molekülü biriktirdiklerini gösterdi. Glutamat, beyin fonsiyonları için kritik öneme sahiptir fakat oldukça tehlikelidir de. Bu nedenle glutamat seviyesi yükseldiğinde beyin daha az çalışmalıdır.

Yapılan testler ''glutamat'' adı verilen beyin moleküllerinin, zor bir bulmaca çözerken seviyesinin arttığını göstermiştir. Bu durum beyin fonksiyonları için önemlidir fakat bir o kadar da tehlikelidir. Bu nedenle zorluk seviyesi çok yükseldiğinde beyni zorlamamak, daha az çalıştırmak gereklidir.

İlgili Haberler