Duvar boyu tablolar mekanları süslüyor

Duvar boyu tablolar mekanları süslüyor
Tablolar, son zamanlarda yaygın biçimde dekorasyon unsuru olarak evlerde, iş yerlerinde ve otel, kafe, restoran gibi mekanlarda yerini alıyor.

Evlere renk katmak için duvarlara tablolar asmak çoğu kişinin tercihidir. Bu tablolar, kişinin bütçesine göre röprodüksiyon ya da imitasyon tarzı olacağı gibi, bir ressamın fırçasından çıkmış orijinal işler de olabilir. Son zamanlarda ise, tablolar ev ya da mekan dekorasyonunun vazgeçilmez bir parçası haline geldi. İç mimarlar, mekanları neredeyse duvar boyu tablolarla süslüyorlar, bazen bu tür çalışmaları yapan ressamlara, mekanın ruhuna uygun tablolar sipariş ediyorlar.

Suadiye''deki Azel Taner Art da, bu tür tablo çalışmalarının yapıldığı atölyelerden biri. Ressam Azel Taner, değişik temalardaki çalışmalarıyla mekanlara bir renk, bir ruh katmanın uğraşını veriyor. Eğer tarzınız geleneksele yakınsa, Osmanlı padişahları ya da eşlerinin, hat sanatıyla da bütünleşmiş tablolarına ilgi gösterebilirsiniz, kadına şiddete bir tepki verecekseniz, bir kadın çığlığının tuvalde hayat bulmuş halini duvarınıza taşıyabilirsiniz. Ya da mekanınızda atı üzerinde kılıç sağlayan bir cengaver görmek ve savaşçı ruhunuzu duvarınıza taşımak isteyebilirsiniz.

Azel Taner, hem kendi ruh halini yansıtan işlerini sanatseverlerle paylaşıyor, hem de onlarla konuşup kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak tabloları oluşturuyor. Çalışmaları otel lobilerinden evlere, kafelerden ofislere birçok yerde yerini almış durumda. Taner, bir sanatçı için en önemli gururun, işlerinin farklı kesimlerce kabul görmesi ve insanların ruhunu zenginleştirecek duygular taşıması olduğunu söylüyor.

Azel Taner, tablolarının insanların yoğun olarak bulunduğu mekanlarda olmasından büyük mutluluk duyuyor ve "Sanat, kişisel gibi görünse de, aslında paylaşıldıkça değer kazanır. Ne kadar çok insana ulaşırsam heyecanım o kadar artıyor" diyor. Taner, amacının farklı kültürlerden beslenerek kendini geliştirmek ve dünyaya açılmak olduğunu söylüyor.