Ece Üner canlı yayında kendini tutamadı, şiddet gören kadını kurtarmak için müdahale eden Kadir Şeker'e 12 yıl ceza verilmişti

Ece Üner canlı yayında kendini tutamadı, şiddet gören kadını kurtarmak için müdahale eden Kadir Şeker'e 12 yıl ceza verilmişti
Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner, Kadir Şeker’in 12 yıl hapis cezası aldığı davaya ilişkin haberi sunarken TCK 27’nin 2’inci fıkrasından örnek vererek Şeker’e verilen cezayı, “Hem sonra bir kadın ölesiye şiddet gördüğünde; ölmek istemiyorum diye haykırdığında ve çevredeki kimsenin kılı kıpırdamadığında belki o gün kadir bilmek üzerine biraz düşüneceğiz” sözleriyle eleştirdi.

Show TV Ana Haber sunucusu Ece Üner üniversite öğrencisi Kadir Şeker’in cezasının kesinleşmesine ilişkin haberi sunarken şu ifadeleri kullandı:

TCK 27’NİN 2’İNCİ FIKRASI DİYOR Kİ

"Bu haber önemli. Önce biraz hukuki yönünü konuşmak lazım. Kadir Şeker olayında meşru müdafaa sınırı aşılmış mı? Aşılmış. Savunma orantılı olmalı kuralı aşılmış mı? O da aşılmış. Ama TCK 27'nin 2'inci fıkrası diyor ki:

Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmişse faile ceza verilmez.

BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YAŞASIN

Dolayısıyla Kadir'e böyle bir ceza vermek hukuken de tartışmalı. Şimdi de her gün onlarca kadının öldürüldüğü bir ortamda işin pratiğini de konuşalım. Kadir şinas bir karar mı? Hayır. Neden? Çünkü bu kararla da Musa Orhan, Ümitcan Uygun cephesinde şaşkınlık sürüyor. Vicdanlarda da. Hem sonra kadına yönelik şiddeti bizzat uygulayanlar. 'Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.' diyerek seyirci kalanlar 'Meğer ne kadar da isabetli bir karar vermişiz' diyecek.

BELKİ O GÜN KADİR BİLMEK ÜZERE DÜŞÜNECEĞİZ

İnsan insanın yurdu değil, insan insanın kurdu olmaya devam edecek. Sonra bir kadın ölesiye şiddet gördüğünde; ölmek istemiyorum diye haykırdığında ve çevredeki kimsenin kılı kıpırdamadığında belki o gün kadir bilmek üzerine biraz düşüneceğiz. "

İlgili Haberler