​​​​​​​Ecevitlerle anılarım

Rahşan-Bülent Ecevit çiftiyle epey hatıram var. Siyaset sahnesine adım atışlarından öncekiler de mevcut. Rahşan Hanım'ın Bülent Bey'den 3,5 yaş büyük olduğunu Altemur Kılıç'tan öğrenmiştim. Pek çok bilinmeyeni o anlatmıştı. Hatta Altemur Ağabey bunların çöpçatanlığını yaptığını da söylemişti.

Çoluk çocuksuz bu kalabalık ailenin! diğer fertlerini bilmeyen yok; kediler. Zaman zaman da güvercinler öncelikli tüm hayvanlar.

Seçim gezileri

Ecevitlerle yollara düşmek pek renkli olmazdı. Karaoğlan'ın hayatı kızarmış ekmek ve çayla geçmiştir. Biraz da beyaz peynir.

12 Eylül darbesinden sonra toparlanmaları çok uzun sürdü. Bir ara Oran'daki evlerinin aidatını ödeyemez hâle düştüler.

Dr. Hilmi Bengi kardeşim -Sonradan AA Genel Müdürü oldu- o vahim durumu bana intikal ettirdiğinde Yankı dergisinde görev verdim. Yolladığım çeklerle biraz rahatlamasını sağladım.

Askerî yönetim, nedendir bilmem, bana müdahale etmedi.

Başkasına yasak

Cumhuriyet gazetesi bizden cesaret alıp benzer uygulamayı yapınca Barış Harekâtı'nın seri yazısı ilk günde yasaklandı. Genel Yayın Müdürü Hasan Cemal beni aradı ve aynen şunları söyledi; "Burhan, senin torpilin nereden geliyor?" Ben de "Valla bilmiyorum. Demek ki benim de gizli güçlerim var" dedim.

Ecevit'in yıllar sonra Sheraton'un kapısında rastladığı Hilmi Bengi'ye söyledikleri de çok önemliydi:

"Türkiye'de bir gün demokrasi tarihi yeniden yazılacak. Siz ve arkadaşlarınızın adları altın harflerle kaydedilecek."

En büyük aşıklar

Ecevit çifti, 14 yıl aradan sonra dün tekrar buluştular. Bu kadar gecikmeli dahi olsa bırakın yan yana, iç içe sonsuza kadar sevgilerini devam ettirsinler. Bu işten mutlu olanlardan biri de benim.

En büyük özellikleri, dürüstlükleriydi. Allah'tan rahmet diliyorum. Yattıkları yer Cennet olsun.

Seda bu ayıp da sana

Yemek programlarının cılkı çıktı. Seda Sayan'la olanda deniz bitti. Geçtiğimiz hafta öyle birine kazandırdılar ki gerçekten canım sıkıldı. Kadın takma kirpiklerden başlayarak pür makyaj. Ama kafası bağlı. Öyle bir strateji uyguladı ki, diğer üç yarışmacının tamamına ikişer puan vererek, kazanmayı garantiledi. Kendisi 19 puan toplayarak kafadan birinciliği kopardı.

Seda Sayan'ın yönettiği bölümlerde bu tip hatalara daima tanık olduk. Ancak, böylesi rezilliğe ilk kez şahit olundu.

Mani olunurdu

En çok sinirlerimi bozan ise uyguladığı stratejiyle birinciliği ilan ettiği an çektiği zılgıttı.

Ben dahil epey bozulana tanık oldum. Gelen mesajlara bakıyorum bu işin gerçekten hakkını verenler hava almaktalar. Yarışma bu haliyle nereye kadar gidecek? Ben de merak içindeyim.

Artık Seda Sayan'la Mutfakta'yı ne izlerim ne de hakkında tek kelime ederim...

Sadece Gelinim Mutfakta'yı izleyeceğim. Fatih Ürek'in hakkaniyeti Seda'ya sekiz tur atıyor.

Yeni, yeniden

Son yılların en önemli söz yazarı Şebnem Sungur. Bazı kanallarda göründüyse de hiç bana denk gelmedi. Fox TV'nin yeniden başlatılan yarışması Benimle Söyle'de ilk defa yakaladım. Bu bayanın yazdığı güfteler müthiş. Genelde de Gökhan Tepe'nin şarkılarının ana malzemesi. Hele parçaları Metin Özülkü orkestrası icra ediyorsa, olağanüstü.

Yüz kişilik jüri seçmece. Bu defaki mücadeleyi Emre Can adlı 16 yaşındaki bir genç ve grubu kazandı. Burak adlı Türk müziği yorumcusunu kıl payı geçtiler. Beraberlikle tamamlanan etaplardan sonra temdit oylaması izledik. Sonuçta 53-47'lik puanlama ile Emre Can ve arkadaşları ipi göğüslediler.

Altın turnuva

Ahmet Cömert Boks Turnuvası, başarılı bir organizasyonla tamamlandı. TRT Spor 2'den yayınlanan müsabakaların uluslararası nitelik taşıdığını biliyorsunuz. 33. kez yapılan etkinlikte bizim ekip 4'ü altın 16 madalya kazandı.

Serkan Yetkin'in anlatımı ve Orhan Ayhan'ın katkılarıyla muhteşem bir yayın oldu. Türk boksunun gelmiş geçmiş en önemli hakemi Ahmet Cömert'i sıfatlandırmak için Ayhan üstadın şu sözleri yeterli:

"1972 olimpiyatlarının tek altın madalyalısı."

O yattıkça, Allah çocuklarına uzun ömür versin.

GÜNÜN SÖZÜ

Zenginliğe giden en kısa yol, zenginliği küçümsemekten geçer. Seneca

 

Yazarın Diğer Yazıları