Eczacılar Odası Başkanı kötü haberi verdi

Eczacılar Odası Başkanı kötü haberi verdi
Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan SGK ödeme listesinden çıkarılan 52 ilaç hakkında konuştu. Özcan, fiyatların katlanacağını açıkladı.

İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, 52 ilacın SGK ödeme listesinden çıkarılmasını Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yorumladı.

Pınar Özcan fiyatı artacak ürünler arasında kas gevşeticiler, jeller, pandemide de sıklıkla kullanılan boğaz spreyleri ve bebeklerde diş çıkarma zamanı kullanılan ağrısını ve ateşini almasını sağlayan diş jelleri olduğunu aktardı.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞINDAN UZAKLAŞIYORUZ

Geri ödeme sistemindeyken firmalar o ilaçların fiyatını o sistemde kalabilmek ve rekabet edebilmek için aşağıda tutarlar ama geri ödemeden çıkartıldığı zaman önlerinde bir engel yok. Geri ödemeden çıkarılan ilaçlar zaman içerisinde birkaç kat artar. Devlet ödemesindeyken 5 TL olan bir ilacın belki 15-20 TL’lere çıkabilmesi demek oluyor.

Vatandaşların parası varsa ilaca ulaşabilecek yoksa o ilaca ulaşamayacak. Sağlıkta tasarruf yapamazsınız, sağlık tasarruf yapabileceğiniz bir alan olmamalı ilaç böyle bir şey değildir. Bu ilacı öderim bu ilacı ödemem dediğinizde sosyal devlet anlayışından uzaklaşmış oluyorsunuz."