E-Devlet'ten hayat kurtaran uygulama | Tek tıkla önüne geçebilirsiniz

E-Devlet'ten hayat kurtaran uygulama | Tek tıkla önüne geçebilirsiniz
E-Devlet yeni bir uygulama başlattı. Bu uygulama kapsamında artık bilginiz olmadan kimlik verinizi ele geçirip şirket açan dolandırıcılarının planlarını önlemek için ''Adıma şirket açılmasın'' seçeneğini işaretleyerek bu mağduriyetten kurtulabilirsiniz.

Haber3''ten alınan bilgilere göre; E-Devlet dolandırıcılık yaparak kimlik bilgilerinizle adınıza şirket açılmasını önleme uygulaması başlattı.

Adıma şirket açılmasın hizmeti, birkaç adımda erişime açılabiliyor. Öncelikle aşağıdaki link aracılığıyla yapılacak olan girişin akabinde, "Yeni Başvuru" butonuna basılması gerekiyor. Ardından kısıtlama getirmek istediğiniz "ortak ya da yetkili" seçeneklerinden birisinin seçilmesiyle birlikte son adıma geçiliyor. Her ikisini işaretleyerek ticaret sicili işlemlerinde kimlik bilgilerinizin kullanılarak bir şirket veya işletmeye ortak veya yetkili olarak kaydedilmenizi engelleyebilirsiniz. 

"Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden başlatılan şirket/işletme kuruluş veya değişiklik başvurularında ortak ve yetkili olarak eklenmenizin engellenmesi amacıyla kimlik numaranız üzerine kısıt konulacaktır. Kimlik numaranız üzerine ortak ve yetkili olarak eklenilmesine yönelik kısıt konulduğunda, T.C. kimlik numaranız ile MERSİS üzerinden ortak ve yetkili olarak eklenmek istendiğinizde sistem uyarı vererek bu işlemi gerçekleştirmeyecektir." uyarısı göz önünde bulundurularak bilgilendirme yazısı kabul edilmelidir. 

Son adımda ise "Başvurunuz başarı ile sonuçlanmıştır. Herhangi bir şirket ortağı / işletme sahibi ve herhangi bir şirkette / işletmede yetkili olarak eklenmenize yönelik olarak kimlik numaranız üzerine kısıt konulmuştur." ifadesi, işlemin sağlıklı bir şekilde tamamlandığını gösterecektir. 

İlgili Haberler