Edirne’ye müjde, eski fiyatına döndü

Edirne’ye müjde, eski fiyatına döndü
Edirne'de 1 lira 50 kuruştan satılan 210 gramlık ekmeğin gramını 200'e düşürüp, 2 liraya satan fırıncılar, eski tarifeye döndü. Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, "Bugün ekmek tekrar eski fiyatına dönmüştür" dedi.

Edirne'de, 6 Kasım'dan bu yana resmi olarak zam gelmemesine rağmen 200 gram ekmeği 2 liradan satan fırıncılar adına Edirne Fırıncılar Derneği  Başkanı Yılmaz Canbaz, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile bir araya geldi.

edirnede-ekmek-eski-fiyatina-dondu-3498-dhaphoto10.jpg

Toplantı sonrası belediye binasında açıklama yapan Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz , "6 Kasım itibarıyla fırıncının uygulamaya başladığı 2 TL'ye ekmek satışı ile alakalı kamuoyunda bilinçsizce bir tartışma başlamıştır. Bugün Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan'ın daveti üzerine toplanmış olup, konu ile ilgili bir uzlaşmaya varılmıştır" ifadelerini kullandı.

edirnede-ekmek-eski-fiyatina-dondu-3498-dhaphoto8.jpg

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da fiyatın eski tarifeye çekildiğini kaydederek, "Valimizin ve benim ricalarımla fırıncı esnafımız 6 Kasım'dan bu yana yürütmüş olduğu fiyat politikasını bugün itibariyle il genelinde tekrar 1,50 liradan satılan resmi tarifeye döndürdü. Valilik ve belediye olarak esnafımızın yasal süreçlerinin takipçisi olacağız" dedi.

edirnede-ekmek-eski-fiyatina-dondu-3498-dhaphoto1.jpg