Efkan Ala'dan 'Fırat Kalkanı' açıklaması

Efkan Ala'dan 'Fırat Kalkanı' açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cerablus operasyonuna ilişkin "Ilımlı muhalefeti Suriye'de destekliyoruz ve koalisyon güçleri ile karar alıp orada hareket ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu AjansıEditör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Bakan Ala, "Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur." dedi.

Ala, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar, Türkiye bunlara seyirci kalamaz. Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir."

İçişleri Bakanı Ala'nın açıklamalarının satırbaşları:

"ORTADAN KALDIRILACAK"

"Türkiye terör örgütleriyle mücadele etmektedir.Türkiye adeta terör örgütleriyle savaş halindedir. Bu bölgede Türkiye'ye yönelik açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 tane, bugün 1 tane attılar. Türkiyebuna seyirci kalamaz. Türkiye kendi sınırlarının güvenliğini, vatandaşının güvenliğini sağlayacaktır. Uluslararası hassasiyeti dikkate alarak bunu yapıyor. Orada, bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Bu ortadan kaldırılacaktır.

Türkiye bu inisiyatifi alırken, kendi vatandaşının güvenliğini de almıştır. Karkamış'taki vatandaşlarımız ve 6 köyümüzdeki vatandaşlarımız başka bölgelere alınmıştır. Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar bu sürecektir. Terörle karşılaşan ülkelerin, denizaşırı bölgelerde aldıklarını inisiyatif burada anlaşılmalıdır. Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir.

"KISA SÜREDE BELLİ MESAFE ALINACAKTIR"

Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve oradaki vatandaşın arzularını yansıtan, ılımlı muhalefetin desteklenmesi ve koalisyon güçleriyle faaliyet sürüyor. Kısa zamanda bu tehdidin ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz. Şu anda Türkiye'nin Suriye tarafından gerek havan mermileri atarak tehdit oluşturan, gerek teröristlerin Türkiye'ye gelmesine yol açan tehditle mücadele ediyoruz. Türkiye'ye yönelik bir takım bombalı araç eylemlerinde terör örgütlerinin nasıl ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Kaotik ortamda, istikrar adası olanTürkiye'ye yönelen terör tehditlerinin ortadan kaldırılması için gereken önlemler alınıyor. Kısa sürede belli mesafeler alınacaktır. Cerablus'un temizlenmesi kısa zamanda olacaktır. Diğer hususlarda ise etkili bir mücadele sürdürülecektir.

GAZİANTEP SALDIRISI

Gaziantep'te kullanılan plastik fabrikasyon patlayıcı RDX. Bu profesyonel yardım almış imajını doğrur. RDX profesyonel kurgunun olduğunu gösterir. Rakamlar belli.