Efsane unutuluyordu, şimdi de siliniyor!

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor'un maçlarını oynayacağı ve Şenol Güneş adının verildiği Akyazı Spor Kompleksi'nin protokol açılışı yapıldı ancak ardından tepkiler de beraberinde geldi. Özellikle isim konusunda yönetim büyük tepkiler aldı. Yine de her ne olursa olsun bu şartlarda ve böyle uygulamalarda yeni stada; "Şenol Güneş isminin verilmesine karşıyım" dersem haksızlık olur! Çünkü Şenol Güneş, Trabzonspor taraftarına en sonuncusu 32 yıl önce yaşanmış şampiyonlukları tattıran takımın kalecisidir. Türkiye'yi dünya üçüncüsü yapan teknik adamdır. Eğitimci kişiliği ile "ağzından çıkanı kulağı duyan" birisidir. Birçok yaşayan faninin adının statlara verildiği bir süreçte Şenol Güneş'inkini yadırgamak doğru değildir.
Fakat, "söz konusu şampiyonluğu İstanbul'dan Anadoluya taşımış bir takıma futbol mabetliği yapmış Hüseyin Avni Aker idi ise, Trabzonspor yeni stadına, yani Akyazı'ya bu isimle taşınması daha uygun olurdu" diye düşünüyorum.

Bahane aranmasın

Çünkü, biz bugün 40 yaşın altındakilerin yaşamadıkları bir şampiyonluk, görmedikleri bir efsane kadrodan söz ediyor olmamız onlarda unutkanlığı ortadan kaldırmıyor. Yani, efsane artık unutulmaya yüz tutmuş gidiyor. Şimdi buna Hüseyin Avni Aker'de tarihten silinerek ekleniyor. Kimse buna, "Yeni bir stat, yeni bir ad, yeni bir heyecan" gibi mevcut tablo içinde işe yaramayacak siz söyleyin "gerekçeler", ben diyeyim "bahaneler" bulmasın, uydurmasınlar!
Kaldı ki, şahsen, Şenol Hoca'nın  camiada tartışma yarattığı ortada olan da böyle bir tercihten de hoşnut olduğu kanaatinde değilim! Bir emri vaki yapılmış, O da sesini çıkaramamıştır!

Yazarın Diğer Yazıları