Efsanevi rock grubu kurucusundan Batı'ya Ukrayna sitemi

Efsanevi rock grubu kurucusundan Batı'ya Ukrayna sitemi
Efsanevi rock grubu Pink Floyd'un kurucularından Roger Waters, "Savaşı sonlandırmaya niyetleri yok. Son Ukraynalı kalana kadar savaşılmasını istiyorlar.” İfadelerini kullandı.

Son zamanlarda Ukrayna ve Rusya savaşına ilişkin çıkışlarıyla gündeme gelen Efsanevi rock grubu Pink Floyd''un kurucularından Roger Waters, savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önceki röportajında Ukrayna''daki savaşı körüklediği gerekçesiyle Biden''a savaş suçlusu ilan etmişti. Waters, dün yaptığı açıklamada Amerikalı elitlerin dünyayı yönetmek istediğini ve Batı’nın savaştan büyük kazançlar elde ettiğini savundu.

Independent Türkçe''nin haberine göre; Waters, Rus devletinin kontrolündeki televizyon ağı Russia Today''e (RT) dün yaptığı açıklamada, "Bence savaş yarın durdurulabilir. Amerikalıların ''Tamam, Minsk Anlaşmaları''nı uygulayalım'' demesi yeter. O zaman tüm bunlar yarın sona erer" dedi.

"SAVAŞI SONLANDIRMAYA NİYETLERİ YOK”

78 yaşındaki müzisyen, Amerikalı elitlerin dünyayı yönetmek istediğini ve Batı''nın savaştan büyük kazançlar elde ettiğini savunarak, "Savaşı sonlandırmaya niyetleri yok. Son Ukraynalı kalana kadar savaşılmasını istiyorlar. Eğer bitirmek istiyorlarsa, o zaman neden yapmıyorlar? Sonuçta bu iş onlara kalmış durumda, hep böyleydi. Bu NATO''nun elinde, ABD Başkanı Joe Biden''ın elinde ya da onu kontrol eden kişilerin elinde. Bitirmek istemiyorlar. Kazanılacak muazzam servetler var" ifadelerini kullandı.

This Is Not a Drill adlı turnesi kapsamında Kuzey Amerika''da konserler veren sanatçı, sahne şovlarında "savaş suçluları" olarak andığı bazı kişileri gösteriyor.

Bunlar arasında eski ABD Başkanı Donald Trump ve Biden da yer alıyor.

Müzisyen, 6 Ağustos''ta CNN International''da yayımlanan röportajında, Ukrayna''daki savaşı körüklediği gerekçesiyle Biden''a savaş suçlusu dediğini ifade etmişti.

Waters, söyleşisinde "Bu çok büyük bir suç. ABD neden Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski''yi müzakere etmeye, kaç Rus''un ölümüne yol açtığını bilmediğimiz bu korkunç savaşı sona erdirmeye teşvik etmiyor?" diye sormuştu.

Müzisyen, röportajında savaşın NATO''nun Rusya sınırlarına dayanmasının yarattığı bir dizi sonuçtan kaynaklandığını da savunmuştu.

Öte yandan Waters, martta yaptığı bir açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in Ukrayna''yı istila etmesinin "mide bulandırıcı" olduğunu söylemiş, Rus lideri "gangster" diye nitelemişti.

19 yaşındaki Pink Floyd hayranı Alina Mitrofanova''nın yazdığı mektuba cevaben Waters, "Bu suç niteliği taşıyan bir hata ve bir gangsterin işi. Bir an evvel ateşkes sağlanmalı" demişti.

Putin''in 24 Şubat''ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 171''inci gününde de çatışmalar sürüyor.