Ege’de 3 kentimizin ormanları yanıyor! Türkiye'nin ciğerleri alev alev

Ege’de 3 kentimizin ormanları yanıyor! Türkiye'nin ciğerleri alev alev
Kavurucu yaz sıcakları, beraberinde orman yangınlarını da getirdi. Oksijen deposu ormanlarımız bugün cayır cayır yanarak küle döndü. Muğla, İzmir ve Manisa'dan yükselen alevlere havadan ve karadan müdahale edildi.

Yaz aylarının kabusu olan orman yangınları Temmuz ayının ilk gününde yüreklerimizi yaktı. İzmir, Muğla ve Manisa'da çıkan yangınlar, yoğun çalışmalar sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Bunda havadan ve karadan yapılan müdahaleler etkili oldu.

İZMİR

İzmir'in Urla İlçesi Demircili Mahallesi'ndeki ormanlık alanda, saat 14.00 sıralarında yangın başladı. Alevlerin yükseldiğini gören çevredekiler, Orman Bölge Müdürlüğü'ne haber verdi. İhbar üzerine bölgeye 14 arazöz, 3 yangın söndürme helikopteri ve 1 yangın söndürme uçağı ile orman işçileri sevk edildi.

Alevlere söndürülmesi için karadan ve havadan müdahale etkili oldu. Yangın tamamen kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangında yaklaşık 2 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.

UKRAYNA UÇAĞI ETKİLİ OLDU

Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasında, Ukrayna'dan kiralanan, 11 ton su taşıma kapasiteli, amfibi 'BE 200 ES' tipi yangın söndürme uçağı etkili oldu. Geçen 17 Haziran'da, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de 2'nci pilotluğunu yaparak test ettiği uçak, yangındaki başarısıyla takdir topladı.

MUĞLA

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nin Karadere Mahallesi Özlem Çayı mevkisindeki ormanlık alanda, saat 13.00 sıralarında yangın çıktı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 10 arazöz, 4 su tankeri ve 2 ilk müdahale aracı ile 60 orman işçisi sevk edildi. Sahile yakın noktadaki yangına, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

MANİSA

Manisa'nın Selendi İlçesi'ne bağlı Kınık Mahallesi Elifli Mevkisi'nde bulunan Mustafa İşlek'e ait tarlada, bugün arpa hasadına başlandı. Ancak hasat sürerken, saat 15.30 sıralarında tarlada yangın çıktı.
Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, ormanlık alana sıçradı.

Bölgeye 2 itfaiye aracı ile Selendi Orman İşletme Şefliği'ne ait 2 arazöz sevk edildi. Alevler, 1 saat süren çalışmayla, diğer tarım arazilerine sıçramadan söndürüldü. Yangında 20 dönüm arpa ekili tarım arazisi ile 5 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, jandarma soruşturma başlattı.

muglada-orman-yangini-1-7305-dhaphoto3.jpgmuglada-orman-yangini-1-7305-dhaphoto2.jpgmuglada-orman-yangini-1-7305-dhaphoto1.jpg

1144ad190260d149a625b958f5bf1ebf.jpg