Ege'de araştırmaları durduran Türkiye Hayreddin Paşa'yı Doğu Akdeniz'e gönderdi

Ege'de araştırmaları durduran Türkiye Hayreddin Paşa'yı Doğu Akdeniz'e gönderdi
Oruç Reis krizinin aşılmasından sonra Türkiye yeniden Doğu Akdeniz’de Navtex duyurusu yaptı. Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi Kıbrıs ile Lübnan arasında kalan deniz sahasında görevlendirildi.

Barbaros Hayreddin Paşa, M/V Tanux-1 ve R/V Apollo Moon isimli gemilerin sismik çalışmalar yapmak üzere Doğu Akdeniz'de görevlendirildiği belirtildi.

Sabah'ın haberine göre, çalışmaların 28 Temmuz ile 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşeceği belirtildi. Mesajda diğer gemilerden 5 deniz mili açıktan geçilmesi istendi.

NAVTEX NEDİR?

"Navigational Telex" kavramının kısaltması olan Navtex denizcilere seyrüsefer uyarıları, meteoroloji tahminleri ve güvenlik enformasyonlarını iletmeye yarayan haberleşme cihaz sistemine deniyor. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri de yapacakları eğitim ve tatbikatların bilgisini yer ve zaman bildirerek bu yolla diğer denizcilere duyuruyorlar. Türkiye'de Navtex Mesaj ve Seyir duyuruları Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Seyir, Hidrografi ve Oşiongrafi Dairesi Başkanlığı tarafından çıkartılıyor.