Egemen Bağış davaya ilişkin açıklama yaptı mı?

Egemen Bağış davaya ilişkin açıklama yaptı mı?
ABD'de devam eden Reza Zarrab davasında, 'rüşvet aldı' iddialarıyla adı geçen AKP'li Egemen Bağış, 8. Boğaziçi Zirvesi'nde konuştu.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tutuklu olarak yargılandığı davanın 2. duruşmasında, Reza Zarrab’a mahkeme salonunda eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın fotoğrafı gösterilmiş, Zarrab da Bağış’ı tanıdığını söylemişti. Zarrab, Aktif Bank’ta hesap açmak için ilk girişiminin başarısız olmasının ardından Egemen Bağış’ın aracı olarak Aktif Bank CEO’su ile kendisi arasında görüşme ayarladığını ve kendisine rüşvet verdiğini iddia etmişti.

Zirvede konuşma yapan Egemen Bağış’ın hakkındaki dile getirilen bu iddialara yönelik bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Oturumun açılış konuşmasını yapan Bağış'ın gündeminde AB süreci vardı.“Bütün zorluklara rağmen ne AB’nin ne Türkiye’nin bu süreçten vazgeçmek gibi bir lüksleri yok” diyen Bağış, “AB süreci Türkiye ve Avrupa için de iyi bir süreç. Ama şu anda birbirimizi eleştirmek bugün biraz daha havalı görünüyor. Kamuoyuna yansıyor. Ama ben yine iyimserliğimi muhafaza ediyorum. İnsanoğlunun tarihçesine baktığımızda AB, en önemli barış projesi olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler