Egemen Bağış: "Medyanın tekelleşmesi engellenmelidir"

Egemen Bağış: "Medyanın tekelleşmesi engellenmelidir"
ABD'deki Reza Zarrab davasında adı geçen AKP'li eski bakan Egemen Bağış, Brüksel merkezli New Europe Dergisi için kaleme aldığı yazıda "Medya kurumlarının tekelleşmesi mutlaka engellenmelidir" dedi.

ABD'deki Reza Zarrab davasına adı karıştığı için parti tarafından pasifize edilen, son günlerde ise AKP organizasyonlarında sık sık görüntülenen Egemen Bağış, Brüksel merkezli New Europe Dergisi için bir yazı kaleme aldı.

Güçlü şirketlerin ana akım medya üzerinde "muazzam bir etkiye" sahip olduğu görüşünü dile getiren ve "Medya kuruluşlarından yayılan şiddet ve bozulma ile başa çıkmak istiyorsak medya kurumlarının tekelleşmesi mutlaka engellenmelidir" diyen Bağış, makalesine şöyle devam etti:

"İçeriği değiştirerek veya teknolojik hilelerle yapılan uydurma haberler, toplumları zehirliyor, siyasi gelişmeleri felce uğratıyor ve ekonomilere zarar veriyor. Tarihin hiçbir döneminde dünyada gerçekler bu denli baskı altında olmamıştı. Çarpık, uydurulmuş veya yalan haberler zihinleri kolayca bulandırabilir ve gerçeği hiçe sayabilir"

İlgili Haberler