Egzotik meyve 31 can aldı

Egzotik meyve 31 can aldı
Hindistan'da, yaygın olarak bulunan tropikal meyve lychee (liçi) yiyen 31 çocuk, zehirlenerek hayatını kaybetti.

Hindistan'ın kuzeyinde 10 günde 31 çocuk art arda öldü. The Guardian'ın haberine göre çocukların ölüm sebebi akut ensefalit. Ölümler bu meyvenin yetiştirildiği meyve bahçeleriyle ünlü Bihar eyaletinin Muzaffarpur bölgesindeki iki hastanede gerçekleşti.

Çocukların ölümünde liçi meyvesindeki bir maddenin etkili olduğu ortaya çıktı. Söz konusu madde, meyveye sinekler tarafından taşınıyor ve bünyeye girdiğinde kan şekerini hızla düşürüp metabolizmayı durduruyor.

Yetkililer aynı belirtileri gösteren 40 çocuğun daha yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördüğünü açıkladı.

Tropikal iklim meyvesi liçi, Hindistan'da çok yaygın. Bu egzotik meyve sağlığa faydalı olduğu için dünyada da popülerlik kazanmaya başlamıştı...

LİÇİ MEYVESİ NEDİR?

Liçi ağacı, yaklaşık 15-20 m boyuna ulaşan, dört mevsim yeşil kalan bir ağaçtır. Meyvesi 3–4 cm uzunluğunda, yaklaşık 3 cm çapındadır. Kabuğu pembemsi kırmızı renkli ve serttir. Acımsı olan ve yenilmeyen kabuğu, oldukça incedir ve kolayca soyulur.

tropik-meyve-10-gunde-31-cocugu-art-arda-oldurdu-714839_3100_3_b.jpg

Meyvesi yarı saydam-beyaz, üzüme benzer yumuşak kıvamda ve tatlıdır. Çekirdeği yaklaşık 2 cm uzunluğunda, 1–15 cm çapında, sert ve parlak kahverengidir, hafifçe zehirlidir.