Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak 2018 belli oldu

Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak 2018 belli oldu
Yılın son ehliyet sınavı ne zaman yapılacak sorusunun belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı sınav tarihlerini açıkladı. Ehliyet sınavı ile ilgili tüm merak edilenler ise haberimizde yer alıyor.

2018 yılı son ehliyet sınavı ne zaman yapılacak? Sorusu bugün yanıt bulmuş oldu. Peki ehliyet sınav ücretleri ne kadar? Ehliyet sınavına başvurular nasıl gerçekleşiyor? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanır? Gibi sorularınızın cevabını haberimizde derledik. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar. Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70'dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN 2018

2018 Motorlu Taşıt sürücü kurisyerleri sınavı 22 Aralık 2018 tarihinde
2018 Motorlu taşıt sürücüsü kursiyerleri e-sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR

Binlerce ehliyet almak isteyen vatandaşların sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden açıklanacak. Sınav sonuçlarıyla ilgili henüz net bir tarih belirtilmemektedir. Bilgi verilince yenicaggazetesi.com.tr üzerinden öğrenebileceksiniz.

2018 EHLİYET SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Bir diğer merak edilen konulardan biri de ehliyet sınav ücretleri.. Kursiyer 2018 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dahil 70.00 TL MTSKS ücretini TC. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.A.O Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde sınavın adıyla yatıracaktır. Kursiyer, banka dekont/ATM işlem fişini MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk kursiyerin olacaktır. MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri değiştirilmez ya da uzatılmaz. 

EHLİYET SINAV GİRİŞ BELGESİ

Ehliyet sınav giriş yerlerinizi öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/kugm-sinav-giris-bilgileri-sorgulama adresine e-devlet şifrenizle girerek sınav giriş belgenizi alabileceksiniz.

EHLİYET SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

"M", "A1" ve "B1" sınıfı sertifikalar için 16 (onaltı) yaşını bitirmiş olmak.
"A2", "B", "BE", C1", C1E", "F" ve "G" sınıfı sertifikalar için 18 (onsekiz) yaşını bitirmiş olmak.
"A" sınıfı sertifikalar için 20 (gücü 15 kilovatı aşan üç tekerlekli motosikletler için 21) yaşını bitirmiş olmak.
"C", "CE","D1" ve "D1E" sınıfı sertifikalar için 21( yirmi bir) yaşını bitirmiş olmak.
"D", "DE" sınıfı sertifikalar için 24 (yirmi dört) yaşını bitirmiş olmak.
Bütün sertifika sınıfları için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporu almış olmak.
"Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi Özel MTSK müdürlüğüne vermek.
Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 2 (iki) adet biyometrik fotoğrafını Özel MTSK müdürlüğüne teslim etmek.
Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

DİREKSİYON SINAV ÜCRETİ NE KADAR

İlk defa  direksiyon sınavına girecek bir sürücü adayının direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret 100 TL'dir. MEB'e ödenen bu ücret sabittir ve ilden ile değişmez. Devlet bankalarına  ödeme yaparak dekontu sürücü kursuna vermeniz gerekmektedir. Tabi ki sürücü kursu sizin adınıza ödeme yapabilir. Bu nedenle sürücü kursunuzla irtibat halinde olunuz.