Ehliyetsiz kullanılabilen uçan araba üretildi

Ehliyetsiz kullanılabilen uçan araba üretildi
Jetson One adı verilen ve ehliyetsiz kullanılabilen uçan otomobil duyuruldu. Saatte 100 kilometre hızla gidebilen uçan otomobil Tesla bataryaları sayesinde 20 dakikaya kadar havada kalıyor.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; “Hava yolculuğunun geleceği” olarak tanıtılan ve bir uçan otomobil olarak lanse edilen Jetson One''ın saatte 100 kilometre hızla seyahat edebildiği ve Tesla bataryaları sayesinde 20 dakikaya kadar havada kalabildiği açıklandı. 

ABD düzenlemeleri sayesinde bu aracı kullanabilmek için ehliyet gerekmemektedir. Pilot lisansı ve hatta sürücü belgesi olmadan tek kişilik bir uçan otomobili kullanmak mümkün.

LİSANS DA GEREKMİYOR

Ultra hafif uçakların çalıştırılması için herhangi bir lisans gerekmemektedir.

Bu uçakların hiçbirinin kentsel alanların yakınında ve kesinlikle havaalanlarının yakınında çalıştırılamayacağını garanti edildi. Dolayısıyla kullanımı şimdilik sınırlı durumdadır.

FİYATINI AÇIKLADILAR

Kuruculardan Ternström, lansmandan bu yana 92.000 dolar değerinde, 163 ön sipariş aldıklarını açıkladı. Jetson One, şu anda 22.000 dolar depozito ve 70.000 dolar son ödeme fiyatı karşılığında kişisel teslimat için sipariş edilmektedir.

İlgili Haberler