Asgari ücretliye kötü haber İbrahim Kahveci'den geldi. Ek zam yapılsa bile...

Asgari ücretliye kötü haber İbrahim Kahveci'den geldi. Ek zam yapılsa bile...
Karar yazarı İbrahim Kahveci, temmuz ayında yapılması beklenen asgari ücret ile ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün gerçekleşen Kabine Toplantısı''nın ardından, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha yükselteceğiz" şeklinde konuştu. Asgari ücrete ek zam tartışmaları devam ederken, ekonomist İbrahim Kahveci''den kötü haber geldi. Kahveci, ek zam yapılsa dahi, yeni zammın kısa sürede eriyeceğini söyledi.

Karar yazarı İbrahim Kahveci ise bugünkü yazısında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve maaş ödemelerinde yaşanabilecek sorunları yazdı.

İbrahin Kahveci, SGK''nın gelirlerinde azaldığını aktararak "Yılbaşında asgari ücret artışı %50,5 olmasına rağmen toplam ücret artışı %42,2’de kalmıştı. Ücret artışının düşüklüğü nedeniyle SGK gelirlerinde de oransal açıdan azalma yaşanıyor." diye yazdı.

Enflasyon karşıdında ücret artışı olacağı değerlendirmesini de yapan İbrahim Kahveci, bu karara sevinilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kahveci, "Bakınız burada ücret artışı çalışanlar sevildiği için vs değil; SGK’nın açığını azaltmak için bu artış yapılmak zorunda. Diyeceksiniz ki, Bakan bey ücretler artarsa enflasyon artar demişti. Zaten enflasyon kendi kendini besler duruma gelmiştir. Bu işten kurtuluş çok zor. O yüzden ücret artışlarına da çok sevinmeyin. Kısa sürede enflasyona ezilip gidecektir. " değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler