Ekilen saçlar ne zaman çıkar? Saç ekim koordinatörü Fatma Dursun açıkladı

Ekilen saçlar ne zaman çıkar? Saç ekim koordinatörü Fatma Dursun açıkladı
Özellikle erkeklerin en merak ettiği sorulardan biri olan saç ekimi işleminden sonra saçların ne zaman çıkacağıdır. "Ekilen saçlar ne zaman çıkar?" sorusunun cevabı saç ekim koordinatörü Fatma Dursun'dan geldi.

Saç ekim koordinatörü Fatma Dursun konuyla ilgili olarak şöyle konuştu; "Aslında ekilen saçlar nakil başladığı andan itibaren ilk 72 saatte etkileşim başlar .Fakat cilt derisi 3 katmandan oluştuğu için gözle görülür hale gelmesi yaklaşık 4-5 ayı bulmaktadır. 

Bunu detaylı olarak anlatacak olursak:

Cilt derisi ;
Üst deri Epidermis , alt deri Dermis ve deri altı dokusu Hipodermis olmak üzere 3 katmandan oluşur .
Epidermis tabakası da kendi içinde 4 bölüme ayrılmıştır . Fakat burada değinmek istediğim nokta epidermisin kalınlığı ortalama 0.5-100 micro arasında değişkenlik göstermektedir . Ekilen saçların cildin yüzeyini delerek çıkarken büyüme hızının kişiden kişiye değişkenlik göstermesinin nedeni olarak açıklayabiliriz .

Dermis tabakası ise epidermal tabakanın altında cildin 2. Tabakasında olmakla birlikte vücut bölgesine ve kişiden kişiye göre 2-4 mm kalınlığında  değişkenlik göstermektedir. Ekilen saçlar hipodermisten ziyade daha çok dermis tabakasında kalmaktadır . Ve hücre yönünden epidermistende zengin olduğu için tutunmanın gerçekleştiği tabaka olarak bilinmektedir . Ekim sürecinin 3-4 aydan sonra gözle görülür hale gelmesi öncelikle bu katmanlardan tutunup büyümeye başlamasından kaynaklanmaktadır . Sonuçların çıkış hızının Kişiden kişiye göre 1 ay kadar erken ya da geç olarak değişkenlik gösteriyor olmasının en büyük nedeni de denebilir . 

Ortalama en geç 5. ayda artık birey aynaya baktığında ekilen saçlarını görmeye başlar . Bu süreç 7. ayda daha yoğun nerdeyse yüzde 50 -60 sonuç , 9. ayda ise yüzde 80 lere yaklaşmaktadır . Total olarak 12 ayda tam sonucu görmek mümkün olacaktır. Sadece Vertex bölge diye adlandırılan tepe bölgesi 15-18 ay kadar sürebilmektedir."