Ekmek üretimi zamsız sürecek

Ekmek üretimi zamsız sürecek
Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Selim Açık, dolar kurundaki artış nedeniyle üretim maliyetlerinin arttığını ancak ekmeğe zam yapılmayacağını söyledi.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Endüstriyel Fırıncılar Birliği Üyesi Selim Açık, dolar/TL kurundaki artış nedeniyle ekmek girdilerinin yüzde 40 arttığını, ancak buna karşın zam yapmadan üretime devam edeceklerini söyledi.

Selim Açık, ülke refahının gelecek için her zaman ön planda olduğunu vurguladı.

Ülke refahının gelecek için her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Selim Açık, "Ekmek girdileri oluşan ekonomik krizde yüzde 40-50 oranında arttı. Artışın asıl nedeni ise yurt dışından ithal edilen buğdaydan kaynaklıdır" dedi.

Açık, devletin ve ülkenin geleceği için gerekirse zam yapmadan yerli buğday kullanılarak, bayii karlarından bir miktar kısıtlamaya gidilerek 1 yıl dayanılabileceğini belirtti.

"Bu seferberlik için devletin, hükümetin yanında oluruz" diye konuşan Açık, şöyle devam etti:

"Ülkemizde kaos yaratılması için dış güçlerce yapılan bu operasyonlara hep birlikte göğüs gerilmesi gerekir. Bu kargaşalı ortamları fırsat bilip direk aynı gün zam yapan sektörlerinde ekonomiye zarar vermektedirler. Fırıncılar her daim fedakarlık yapmıştır, yapmaya da devam edecektir."