Ekmeleddin Bey’in sosyal demokrasisi

Ekmeleddin Bey, “sosyal demokratım” demiş... Bunu CHP’lileri sakinleştirmek için söyledi herhalde...
Sosyal demokrasi denilince aklıma kapitalizmle karışmış bir ideoloji gelir. Kapitalizm ve liberalizmin toplumlara verdiği zararı yumuşatmak için devrimci ideolojilere karşı bulunmuş bir sistem... Yani adındaki gösterişe bakmayın, pek matah bir şey değildir. Ayrıca modası geçmiş bir ideolojidir.
Şimdi sol, bütün dünyada milliyetçi tarafı ağır basan bir sistem olarak yaşanıyor. Ekmeleddin Bey; keşke milli oluşunu, bağımsızlık ilkesine olan bağlılığını vurgulayan bir şey söyleyeydi.

***

Çarşamba gecesi bir TV kanalında Onur Öymen’i dinlerken, “İşte cumhurbaşkanımız bu olmalı” diye düşündüm. Akıllı, sakin, birikimli, müthiş bir konuşma becerisi... Oysa, muhatabı Barış Yarkadaş fazla angaje görünüyordu. Her zaman zevkle dinlediğim halde bu kez onu yavan buldum.
Herkes, İslam yönünden değerlendirme yapıyor cumhurbaşkanı adayları için. Oysa etrafımız cayır cayır yanıyor. Ekmeleddin Bey, cayır cayır yanan Müslüman toplumlar için kendi teşkilatı İKÖ’ye ne görevler vermiş, onu açıklamalıdır.
Bağımsızlığımız hakkında ne düşünüyor, onu da açıklamalıdır.
ABD, “Bugünün Osmanlısı sayılır” demiş Ekmeleddin Bey için... Benzetmek gibi olmasın ama bana BOP’u hatırlattı...
Güneydoğu’da bağımsızlığımızı, ülke bütünlüğümüzü tehdit eden inanılmaz şeyler olurken bizim sevgili CHP’lilerimiz imza yarışına koşuyorlar. Anketlerde zayıf görünen bir aday için üstelik...
Onun adı halka sunulunca, Erdoğan puan üstüne puan kazanıyor. Kılıçdaroğlu’na bu açıklanınca, “Ben her riski göze aldım” demiş. Eh ne yapalım kendi düşen ağlamaz. Seneye kurultay var. Eğer ortada Türkiye diye bir ülke kalırsa risklerin hesabı sorulur.
Her işte bir hayır vardır derler...

İçimi sızlatan haber
 “PKK’ya darbe indiren Albay Cemal Temizöz 5 yıldır tutuklu ama tahliye edilmiyor. Balyoz’da hüküm süresi başladığı için bu davada tutukluluk süresi donduruldu” (Aydınlık)
Anlamadıysanız ne yapayım, ben de anlamadım...
Türkiye, PKK’lılar için kurtarma kanunlarını torbaya atarken, onlarla savaşan bir Türk subayı demir parmaklıkların arkasında tutulmaya devam ediliyor. 
Allah indinde de görülüyor ve takip ediliyor bu haksızlık...

Yazarın Diğer Yazıları