"Ekonomik kriz için Çin alternatif olabilir"

"Ekonomik kriz için Çin alternatif olabilir"
Ekonomik kriz için Çin'in ciddi bir alternatif olduğuna vurgu yapan Nejat Eslen, "Bu krizi aşabilmek için acilen tedbirlerin alınması gerek ve Türkiye'ye sıcak para girişi lazım" diye konuştu.

Fatih ERBOZ/Ankara

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Türkiye'nin adım adım ekonomik ve finans krizine doğru giderken ABD'nin elindeki tüm enstrümanlarla Türkiye'nin bu durumundan faydalanmak ve başta sözde Kürt açılımı olmak üzere Kıbrıs ve Akdeniz'de taviz koparma amacıyla beklediğini kaydetti.

Rusya'nın ambargo altında olduğu için Türkiye'ye yardım etmesinin beklenmemesi gerektiğini söyleyen Eslen, Çin'in bir kuşak bir yol projesine Türkiye'nin dahil olması halinde Çin'in finans kaynaklarının ve yatırımlarının Türkiye'nin ekonomik krizi atlatmasına yardımcı olacağına vurgu yaptı.

Çin'in ciddi bir alternatif olduğunu da belirten Eslen, seçim yarışındaki adayların ve partilerin Çin'in kaynaklarından yararlanmak için şimdiden çalışmalarını başlatmasının Türkiye'nin taviz vermeden ekonomik krizi atlatabilmesi için en doğru yollardan biri olacağını dile getirdi. Türkiye'nin çok ciddi bir süreçten geçtiğini ifade eden Eslen, seçim sürecinin Türkiye'nin ve cumhuriyetin kaderini belirleyeceğini bildirdi. Süreç devam ederken, Türkiye'nin bir finansal ve ekonomik krize adamı adım yaklaştığına işaret eden Eslen, "Bu krizi aşabilmek için acilen tedbirlerin alınması gerek ve Türkiye'ye sıcak para girişi lazım" diye konuştu.

Eslen sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük fotoğrafa bu açıdan baktığımızda ABD bu ortamı istismar etmek için hazır bekliyor. ABD kim seçilirse seçilsin elinde mevcut enstrümanları kullanarak, sıcak parayı göndermeden önce Türkiye'den ciddi tavizler isteyebilir. Bu tavizler yeni bir sözde Kürt açılımı olabilir, Kıbrıs ile ilgili, Doğu Akdeniz ile ilgili tavizler olabilir. ABD inisiyatifiyle Türkiye'ye sıcak para girdiği takdirde Türkiye'nin başına yeni sorular açılabilir"