Ekonomist Bayram Başaran'dan dikkat çeken dolar uyarısı

Ekonomist Bayram Başaran'dan dikkat çeken dolar uyarısı
Dolar kurunda yaşanan dalgalanma devam ederken, Ekonomist Bayram Başaran'dan dikkat çeken bir dolar kuru yorumu geldi.

Merkez Bankası''nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a rağmen faizleri yükseltmemesi, yaz aylarında piyasalarda yaşanan canlılık, yapılan swap anlaşmaları, Türkiye''ye sıcak paranın girmesine neden oluyor. Sıcak paranın girişi nedeniyle, dolar kurunda hafifte olsa bir düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda 8.70 bandını kıran dolar kuru şuan 8.40''larda seyrediyor. 

DOLAR KURU YÜKSELECEK Mİ?

Dolar kurunda uzun aradan sonra pozitif bir hava eserken Ekonomist Bayram Başaran''dan dikkat çeken bir tahmin geldi. Ekonomist Başaran, katıldığı bir Youtube yayınında dolar ile ilgili dikkat çeken değerlendirmede bulundu. Ünlü ekonomist dolarizasyona dikkat çekti. ''''Şuan görünen o ki, insanlar ve şirketler dolarizasyona devam ediyor.''''dedi.

"DOLARDA BÜYÜK OYNAMA OLACAK"

Ünlü Ekonomist yükselişlere de dikkat çekti. Başaran şu ifadeleri kullandı: "Hem döviz piyasalarında hem altın piyasalarında alternatif yatırım araçlarında çok ciddi volotalite oynamaları olacak, çok ciddi iniş çıkışlar yaşanacak. Burada kafalar net olması lazım onun  seyrine kapılmamak gerekiyor, sakin olmak gerekiyor orada büyün panikleyen herkes para piyasalarına yaptığı yatırımları kaybeder. Paniklerse gerçekten kaybeder."

DOLARDA NEFESLER TUTULDU

Bilindiği üzere çok sayıda piyasa uzmanı ve ekonomistin de beklentisi dolarda son bahara doğru yükselişlerin olacağı yönünde. Çok sayıda piyasa ve finans uzmanı yıl sonuna doğru dolar kurunun 9-9.25 bandına geleceğini öngörüyor. Uzmanlar dolarda yaşanacağını ön gördükleri bu yükselişin nedenini, pandeminin ekonomiye tesirleri, Türkiye''nin Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ile yaşayacağı siyasi sorunlara, yüksek enfalsyon ve bir çok konuya bağlıyor.

İlgili Haberler