Ekonomist Murat Sağman doların ne kadar olacağını açıkladı

Ekonomist Murat Sağman doların ne kadar olacağını açıkladı
Ekonomist Murat Sağman, doların yavaş yavaş yükselmesinin tehlikeli olduğunu belirtirken “Dolarda teknik açıdan 8.50 TL gibi çok sağlam bir destek var. Yukarıda ise 8.60 – 8.70 TL’yi direnç olarak sayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Dr. Artunç Kocabalkan’ın Youtube kanalına konuk olan ekonomist Murat Sağman Naci Ağbal’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilen Şahap Kavcıoğlu’nun faiz indirimi gerçekleştirmek istediğini fakat piyasanın buna müsaade etmediğini açıkladı.

“TEPKİNİN SERTLİĞİ TAHMİN EDİLEMEDİ”
Ağbal’ın görevden alınmasına piyasaların çok sert tepki verdiğini ifade eden Sağman “Bu tepkinin bu kadar sert olacağı tahmin edilmediği için faiz indirilmedi. Çünkü faiz indirilseydi yangına benzin dökmüş olunurdu. Onun için en azından sonbahara kadar faiz indirimi için beklenecek” diye konuştu.

“SERT HAREKETLER EYLÜL AYI İÇİNDE OLABİLİR”
Merkez Bankası’nın faiz indirimine sonbahar aylarından önce gidemeyeceğine dikkat çeken Sağman dolar kurunda ise sert hareketlerin eylül ayı içerisinde oluşabileceğini bildirdi.

“8.60 – 8.70 TL’Yİ DİRENÇ OLARAK SAYABİLİRİZ”
Dolar kurunun ağustos ayının sakin geçeceğini söyleyen Sağman “Dolarda risklerin hem içeride hem dışarıda eylül ayı içerisinde çıkabileceğini, Ağustos ayında dolar kurunda çok fazla hareket olmayacağını düşünüyorum. Dolarda teknik açıdan 8.50 TL gibi çok sağlam bir destek var. Yukarıda ise 8.60 – 8.70 TL’yi direnç olarak sayabiliriz” ifadelerini kullandı.

“SİNDİRE SİNDİRE YÜKSELME OLDUKÇA TEHLİKELİ”
Konuşmasının devamında dolar kurunun sindire sindire yükseldiğine ve bu durumunda oldukça tehlikeli olduğuna dikkat çeken Sağman, Eylül ayında olası yaşanabilecek kur şoklarının önüne, korona virüs aşıları sayesinde turizm sezonun başarılı bir şekilde atlatmamızın geçebileceğini söyledi.

İlgili Haberler