Ekonomistler Ocak ayı enflasyon beklentisi açıkladı. Enflasyon oranı ne zaman açıklanacak

Ekonomistler Ocak ayı enflasyon beklentisi açıkladı. Enflasyon oranı ne zaman açıklanacak
Enflasyon oranının açıklanacağı tarih belli oldu. Ocak ayı enflasyon rakamları 3 Şubat’ta açıklanacak. Enflasyon beklenti anketine göre ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,48 artmasını bekliyor. Tüketici Fiyat Endeksi, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 1,25 artmıştı.

Ocak ayı enflasyon oranı için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki ayın enflasyon oranını açıklıyor. Bu rakamlara göre kira artış oranı da belli oluyor. Ekonomistler, ocakta Tüketici Fiyat Endeksi'nin yüzde 1,48 artmasını bekliyor. Tüketici Fiyat Endeksi, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 1,25 artmıştı. İşte ocak ayı enflasyon oranı hakkında yapılan açıklamalar…

yenicag-ocak1.jpg

ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ocak ayı enflasyon oranı 3 Şubat tarihinde açıklanacak.

yenicag-ocak.jpg

OCAK AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ AÇIKLANDI

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 1,48 artmasını bekliyor.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Şubat Çarşamba günü açıklanacak ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 1,48 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ocak ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 0,90, en yüksek yüzde 2,15 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 1,02) göre bir önceki ay yüzde 14,60 olan yıllık enflasyonun yüzde 14,75'e çıkacağı hesaplanıyor.

Tüketici Fiyat Endeksi, aralıkta bir önceki aya göre yüzde 1,25 artış göstermişti.