Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınmıştı, köyünde saldırıya uğradı

Erdoğan'a hakaretten gözaltına alınmıştı, köyünde saldırıya uğradı
Bir sokak röportajında ekonominin kötü olduğunu söyleyerek, AKP hükümetini eleştiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın köylüsü olan Mehmet Ali Sancaktutan, hakkında daha önce uzaklaştırma kararı aldırdığı köylüsü tarafından saldırıya uğradı.

Haziran ayında sosyal medyada yayın yapan bir kanalda yayımlanan sokak röportajında ekonominin kötü gidişinden, zamlardan, çifte maaş alan bürokratlardan dolayı AKP''yi eleştirip isyan eden Mehmet Ali Sancaktutan, röportajın yayımlanmasının ardından ''Cumhurbaşkanı''na hakaretten'' gözaltına alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi kendisinin de Güneysulu olduğunu ve sadece ekonomiyi eleştirdiğini, Cumhurbaşkanı’na hakaret etmediğini dile getiren Sancaktutan, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Serbest kaldıktan sonra hayatını devam ettirdiği Güneysu’nun Selamet köyüne giden Sancaktutan, sosyal medyadan tehdit edildiğini ve köylülerin kendisini köyde istemediklerini ileri sürdü.

Aynı köyde yaşadığı ve bir akrabalığının olmadığını belirttiği Rahmi Sancaktutan isimli kişinin, kendisine hakaret ettiğini belirterek şikayet eden ve hakkında uzaklaştırma kararı aldıran Mehmet Ali Sancakturan, kendisine ya da  ailesine gelecek herhangi bir zarar veya saldırıdan da AKP’lileri sorumlu olacağını ileri sürmüştü.

KÖYDE SALDIRIYA UĞRADI

Güneysu ilçesinin Selamet köyünde yaşayan Muhammet Ali Sancaktutan, iddialara göre yaptığı bu eleştirilerden dolayı köylüler ile tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönmesi üzerine de köylüler Sancaktutan’a saldırıp darp ederek hastanelik etti.

Mehmet Ali Sancaktutan saldırının ardından karakola giderek şikayette bulundu.

Verdiği dilekçede; "Her zaman çay içtiğim ocağa gittiğimde daha önce bana ettiği hakaretlerden dolayı hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığım Rahmi Sancaktutan''ın orada olduğunu gördüm. Neden hala hakaretlere devam ettiğini sorup, kendisiyle komşu olduğumuzu söyledim. Rahmi Sancaktutan beni iterek küfür etti. Daha sonra o ve yanındaki diğer kişiler beni darp etti" dedi.

İlgili Haberler