Ekonomiyi koronadan iyileşen bazı hastalara benzetti. Dünya Bankası baş ekonomistinden dikkat çeken açıklama

Ekonomiyi koronadan iyileşen bazı hastalara benzetti. Dünya Bankası baş ekonomistinden dikkat çeken açıklama
Dünyayı etkisi altına korona virüs salgınında kriz devam ederken Dünya Bankası baş ekonomisti Carmen Reinhart'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Toparlanmadan sonra bile salgının küresel ekonomide derin izler bırakacağını kaydeden Reinhart, "Salgın öncesi standarda geri dönmek zaman alacak. Koronadan iyileşen bazı hastaların uzun süreli semptomlar çekmesi gibi aynı şey, küresel ekonomi için de geçerli olacak" dedi.

Korona virüsle mücadele kapsamında tüm dünyada bilanço hızla artmaya devam ediyor. 
Bloomberg''te yer alan habere göre Dünya Bankası, Ocak ayı raporunda, düzeltici önlemler alınmadığı takdirde, "Küresel büyüme hayal kırıklıklarının on yıllık" olacağı konusunda uyardı.
"SALGIN ÖNCESİNE DÖNMEK ZAMAN ALACAK"
Dünya Bankası''nın raporunun üzerine baş ekonomist Carmen Reinhart ise yaptığı açıklamada, "Salgın öncesi standarda geri dönmek zaman alacak. Kovid-19''un sonuçları pek çok ülke için tersine dönmeyecek. Tıpkı Kovid-19''dan iyileşen bazı hastaların uzun süreli semptomlar çekmesi gibi, bu yılki V şeklindeki toparlanma azaldığında aynı şeyin küresel ekonomi için de geçerli olacağı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.
"DAHA FAZLA ACI ÇEKİYOR"
Öte yandan Uluslararası Para Fonu, bu yıl ve sonrasında gelişmiş ekonomilerin virüsten daha az etkilendiğini kaydederken düşük gelirli ve gelişmekte olan ülkelerin ise daha fazla acı çektiğini öngörüyor.
162 ÜLKEDE ARAŞTIRMA
Oxford Economics Ltd. tarafından 162 ülkede yapılan bir araştırmada ise Filipinler, Peru, Kolombiya ve İspanya''nın uzun vadeli yara izlerine karşı en savunmasız ekonomiler olduğu vurgulandı. Avustralya, Japonya, Norveç, Almanya ve İsviçre ise araştırmada en iyi sıralarda yer aldı.

İlgili Haberler