EKPSS tercih sonuçları açıklandı! Atamalar nasıl olacak

EKPSS tercih sonuçları açıklandı! Atamalar nasıl olacak
Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EKPSS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarını öğrenmek için haberimizde bulunan sorgulama ekranına tıklayabilirsiniz. Peki yerleştirme nasıl olacak?

EKPSS tercih sonuçları açıklandı mı? Sorusu cevap buldu. Milyonlarca memur adayı sonuçlarını sorgulamak için resmi sayfaya yönelmiş bulunmakta. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2018 EKPSS/Kura İle Engelli Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu'nda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli memur yerleştirme işlemleri tamamlandı. Peki bundan sonra adayları nasıl bir süreç bekeleyecek? Tercih sonuçlarını öğrenen memur adayları ataması nasıl yapılacak?  Yerleştirme işlemleri ile ilgili inceleme isteğinde bulunan adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde bu kılavuzdaki “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük zaman aşımı süresini durdurmaz.). Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için, dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesine itiraz ücretinin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI! SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

EKPSS NEDİR

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS ATAMALARI NASIL OLUYOR

EKPSS sınavında iyi sonuç alan adaylar kura için bekliyorlar. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır.

MEMUR MAAŞI NE KADAR?

Memur 15 Ocak'ta yüzde 4 zam toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 1.69 da enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklilerinin ocak zammı toplamda yüzde 5.69'u bulacak. Gerçekleşen 6 aylık enflasyona göre zam alan işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise doğrudan yüzde 5.69 zam alacak. Peki  yüzde 5.69 ile hangi memura ne kadar zam yapılacak? İşte memurların aldıkları zam ve 2018 maaşları:

Müsteşar (Derece: 1/4)
11.029
Zam: 594 TL

Genel Müdür (Derece:1/4)
9.674
Zam: 521 TL

Şube Müdürü (Üniversite Mezunu)
5.081
Zam: 274 TL

Memur (Üniversite mezunu)
3.119
Zam: 168