EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
EKPSS sınavı geçtiğimiz hafta binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşmişti. Hemen ardından ise ekpss tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu cevap buldu.

2018 yılı EKPSS tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Soruları merak konusu oldu. Her yıl olduğu gibi yine bu yılda da ekpss sınavı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nın ardından puan durumunu öğrenen memur adayları tercih işlemlerini yapacak. Tercihler ise ÖSYM'nin resmi internet sayfasında yer alan kılavuza göre yapılacaktır. 

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR

EKPSS sınavı 29-7 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Başvuruların ardından ÖSYM ekpss sonuçları açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

EKPSS NEDİR

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan , EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

EKPSS ATAMALARI NASIL OLUYOR

EKPSS sınavında iyi sonuç alan adaylar kura için bekliyorlar. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.