Ekrana dönmeye hazırlanan Müge Anlı’nın programında büyük direniş: Müge yalvarıyor, çalışanlar direniyor

Ekrana dönmeye hazırlanan Müge Anlı’nın programında büyük direniş: Müge yalvarıyor, çalışanlar direniyor
Korona virüs salgınıyla beraber Müge Anlı ile Tatlı Sert programına yayından kaldırılmıştı. Müge Anlı hayranları ise Müge Anlı ile Tatlı Sert ne zaman başlayacak? Müge Anlı ne zaman yayınlanacak? Müge Anlı ne zaman ekranlara dönüyor? sorularının cevaplarını merak ediyordu. Müge Anlı’nın yayın tarihi belli olurken kanuna aykırı şekilde işten çıkartılan çalışanların işe geri dönmeyeceği öğrenildi.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

ATV ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programı korona virüs salgını sonrası yayından kaldırılmış, sözleşmelerinin bitimine 3 ay kalan çalışanlar ise kanunsuz olarak işten çıkarılmıştı. Yapım şirketi iddiaları reddederken Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberiyle 50 çalışanın işten çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. Müge Anlı’nın 1 Haziran’da yeni bölüm çekimleri için hazırlıklara başladığı ancak programın tüm içerik haber kadrosunun kanunsuz işten çıkarmalara karşı olarak işe dönmeyeceklerini beyan ettikleri öğrenildi.

1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

I2 Medya adlı Youtube kanalında yayınladığı videoda Müge Anlı'nın kendisine konuştuğunu iddia eden ünlü magazin yazarı Yüksel Aytuğ, Müge Anlı'nın “Şartların elverişli olması durumunda büyük bir fedakarlık göstererek Ramazan Bayramından sonra programa başlayacağım” dediğini iddia etmişti. Edinilen bilgilere göre Müge Anlı 1 Haziran’da başlayacak program için hazırlıklara başladı.

“İŞE GERİ DÖNMEYECEĞİZ”

Korona virüs sürecinde 3 ay işten çıkarmaların yasaklanmasına rağmen sözleşmelerinin bitimine 3 ay kalan 50 çalışan ise işten çıkarılmıştı. Yeni bölüm hazırlıkları için bu ekip, yapım şirketi tarafından işe geri çağrıldı. Ancak kanuna aykırı şekilde işten çıkartılan çalışanlardan özür dahi dilenmezken 12 yıldır emek veren tüm içerik haber kadrosunun bu duruma tepki olarak işe dönmeyeceklerini ifade etti. İşe dönecek olan çalışanlar ise 1 aylığına işe dönecek ve Haziran sonunda program tekrar sona erecek.

İlgili Haberler