Ekrandan sipariş hattı

Bloomberg'de Aslı Şafak'la ünlü oyuncu Nazan Kesal'ın muhabbetinde ilginç bir olay yaşandı. Kesal'ın kolundaki taşlı bilezik yere düştü. Kısa arada onu yerden alan sanatçı Aslı'ya uzattı ve "Zaten size verecektim" dedi. Şafak da hiç mırın kırın etmeden alıp, koluna taktı. Sanırım imitasyondu. Yoksa olmaz falan gibi direnirdi.

Yemek talebi

Aslı Şafak o gece kimseye lafını esirgemedi. Kuruluşun aşçılarına ekrandan bastı fırçayı; "Ne kadar zamandır söylüyorum, yapın artık şu sarmaları." Bu çıkış hoşuma gitti. Tek sakıncası izleyenlerde mide sinyallerini artırmasıydı. Kendi adıma buzdolabına saldırdım. Karşıma sadece semizotu çıktı.

Topçular

Rize-Beşiktaş maçında ilginç bir muhabbete tanık olduk. Şansal Büyüka'nın BeInSports muhabirine önceden sipariş verdiği anlaşıldı. Bu delikanlının Beşiktaş çalıştırıcısıyla söyleşisinde "Merkezden, montunuzun çok güzel olduğu ifade edildi." şeklinde konuşmasını izledik. Şenol Güneş de "Anlaşıldı Şansal'a bir mont alıp vereceğiz" diye konuştu.

Bu defa topa Tümer Metin girdi. Kendisinin Abdullah Avcı'dan kısa pardösü istediğini belirtti. Ancak Avcı'nın söz vermesine rağmen yollamadığını söyledi.

Başlatan kişi

Bu tip siparişleri başlatan asıl kişiyi çok iyi hatırlıyorum. Beyaz Show'da Beyazıt Öztürk'ün Abdullah hocanın kısa pardösüsünü nasıl kaptığını anımsıyorum. Bunu da kayda geçmek istedim.

Bir başkası

Canlı müzik yayınında sucuk-pastırma siparişi veren şarkıcıyı da unutmadım. Bu Mustafa Keser'di. Kayseri'den arayan kişiye sipariş verdi. Bunu espriyle yazmam onu rahatsız etmiş olacak ki bana çok ağır bir mesaj geçti. Bunları bana ulaştırmayan hayali sekreterime yazdığına bakın; "Bunları ulaştırmıyorsan, sen de şerefsizsin." Bu terbiyesizliği TRT Müzik Koordinatörü Süleyman Bektaş'a bildirmek istemiş sonra vaz geçmiştim. Sanırım Keser'in canlı yayınlarının banda dönüştürülmesi kızgınlığımı geçirmişti.

***

İki program, bir star

Nazan Kesal'ı Bloomberg'deki konuşmasından iki gün sonra NTV'de izledik. Kendi adıma onu İstanbul Kanatlarımın Altında filmiyle tanıdığımı söylemeliyim. Hicran Yarası, Aşk ve Ceza gibi bir sürü ödüllü filmi var. "Fazilet Hanım ve Kızları" isimli televizyon dizisi reyting rekorları kırmıştı. Hâlen izlenme payı yüksek bir başka yapım Halka'nın en önemli rolünde.

Yeni oyun

Kesal'ın şu anda sahnelediği tek kişilik oyunda İranlı ünlü kadın şair Füruğ Ferruhzad'ın hayatını canlandırıyor. 32 yaşında vefat eden bu müthiş kalemin şiirlerini herkese tavsiye ederim. Mutlaka okumalılar. Oyunu kaleme alan Şebnem İşigüzel, sahneye uyarlayan ise Berfin Zenderlioğlu. Hem edebiyatı hem tiyatroyu seviyorsanız, kaçırmayın.

Nazan Kesal'ın eşi de müthiş oyuncu. O da hâlen Çukur adlı dizinin ağır topu. Ercan Kesal'ın bir tıp doktoru olmasına şaşırmadım. Ünlü sözdür; "Mektebi Tıbbiyeden ara sıra da doktor çıkar..."

***

Sümeyye de unutulmadı

Dün bahsettiğim Orhan Ayhan'la programında Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın ve Berkay'ın çalıştırıcısı Eray Açıkgöz de vardı. Ayrıca ABD'de 50 metre sırt üstünde altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı'nın başarısı işlendi.

Kolları olmayan 16 yaşındaki kızımızın Tokyo'dan mutlaka bir olimpiyat altını getireceğine işaret edildi.

Orhan Ayhan'la sadece bununla kalmadı. 1924 Olimpiyatlarındaki Kelle İbrahim'in kafa topu şovu dahi unutulmamıştı.

Her yerde

Orhan Ayhan'ın geçmiş tecrübesi onu her önemli olayda öne çıkarıyor. Ona baş vurmak ihtiyacı hissediliyor. Can Bartu'nun vefatında da aynı şey oldu. Üstada gece 01.30'dan itibaren devlet televizyonunun hemen her programında yer verildi. Anılarını anlattı. İyi de oldu.

***

Ekranda bahar

Meraklılar farkındadır. TRT Müzik'te şömine görüntüleri kalktı. Yerini Türkiye'nin farklı yerlerinden derlenen doğal güzellikler aldı. Artık tamamen moda deyimle "yerli ve millî" kayıtlar izliyoruz. Havadan çekimler mükemmel. Bunlar eşliğinde müzik dinlemek bambaşka.

Alt yazılarda ara sıra hata olmasa daha iyi olacak. Mesela travelten mi yoksa travanten mi? Doğrusu ikisi de değil...

GÜNÜN SÖZÜ

Adam Smith diyor ki;

Kim sağlığı yerinde, borcu olmayan ve vicdanı temiz bir adamdan daha mutlu olabilir ki?

 

Yazarın Diğer Yazıları