Ekranlar 'katil devlet'e böyle alıştırılıyor!

Ekranlar 'katil devlet'e böyle alıştırılıyor!
Türkiye Cumhuriyeti'ne, AKP iktidarından önceki dönemde yapılan terörle mücadele üzerinden canlı yayında "katil devlet" diyen ve gördüğü tepkiye nedeniyle bir süre programlara çıkarılmayan Nagehan Alçı, ekranlara alıştırılıyor. Alçı, uzun bir aranın ardından dün ilk kez Habertürk'ün akşam kuşağındaki programına katıldı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Nagehan Alçı'nın, Habertürk canlı yayınında Türkiye Cumhuriyeti'ne "katil devlet" dediği için gördüğü tepki nedeniyle ekrana çıkmasına ara verilmişti.

Haftalar süren aranın ardından Habertürk'ün sabah kuşağında yer alan Para Gündem adlı program üzerinden Nagehan Alçı'yı yeniden ekrana sürdüğü görülmüştü. Ancak, sabah kuşağındaki programa çıkarılması nedeniyle de Habertürk TV’ye yönelik tepkiler oluşunca, Alçı uzun bir süre daha kanalın yayınlarına çıkarılmadı.

nagehan-yyy.jpg

(24 Ekim - Habertürk TV - Para Gündem)

Nagehan Alçı, Ekim ayından sonra ise ilk kez 4 Aralık tarihinde, bu sefer öğlen kuşağında yer alan Gün Ortası programına katılarak, NATO-Türkiye ilişkilerini yorumladı. 

nagehan-1.jpg

(Habertürk TV - Gün Ortası - 4 Aralık)

Nagehan Alçı, dün ise uzun bir sürenin ardından ilk kez Habertürk TV'nin akşam kuşağındaki canlı yayın programına katılırken, konuk olduğu program da dikkat çekti. Alçı, Hülya Hökenek’in  sunduğu “Enine Boyuna” programına konuk oldu. Nagehan Alçı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’ne “katil devlet” dediği programda Hülya Hökenek’in programı idi.

Habertürk TV kısa bir aradan sonra, önce sabah, ardından öğlen ve dün de akşam programı ile, Nagehan Alçı’nın Türkiye Cumhuriyeti’ne dediği “katil devlet” sözünü unutturarak, ekrana alıştırıyor.

nagehan-6-aralik-yeni.jpg

(6 Aralık - Enine Boyuna - 6 Aralık)

HABERTÜRK TV’YE DÖNMEK İÇİN HANGİ FOTOĞRAFLARI KÖŞESİNDEN PAYLAŞMIŞTI?

Tüm bu tepkilerden sonra Habertürk TV’nin akşam programlarına çıkarılmayan Nagehan Alçı, “katil devlet” dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet resepsiyonuna katılarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Borsa İstanbul’un yeni Başkanı Hakan Atilla ile yan yana fotoğraf çektirmişti.

Cumhuriyet resepsiyonunda devletin zirvesi ile çektirdiği bu fotoğrafları köşesinden paylaşan Nagehan Alçı, “katil devlet” sözünden sonra oluşan tepkileri dindirmeye çalışmıştı. Öte yandan Alçı’nın bu fotoğrafları Habertürk’teki köşesinden paylaşması, “Habertürk TV’deki programlara çıkabilmek için gönderme mi yapıyor” sorularını akıllara getirmişti.

haber-1.jpg