Ekrem İmamoğlu: "Bana ters sorular sormalarına kızmam ama ..."

Ekrem İmamoğlu: "Bana ters sorular sormalarına kızmam ama ..."
YSK’nın İstanbul’da seçimin iptali kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu CNN Türk'te yayınlanan programda yaşananlar ile ilgili yanıt vererek "Bana ters sorular sormalarına kızmam ama başka birini karşımda savunmalarına kızarım" dedi.

YSK’nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da seçimin iptali ile ilgili gerekçeli karar konusunda yaptığı açıklamada YSK üyelerine tepki gösterdi. Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programında soruları yanıtlayan İmamoğlu, “Şimdi yeni gerekçeleri oraya yazmak o 7 üyenin işi mi? işi derken siz itiraz edenlerin nesisiniz? Siz orada itirazı yapan siyasi partinin avukatı mısınız? Yeni gerekçeler üretmek sizin işiniz midir” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“200-214 sayfa sızdırıldı herhalde, tabi şu tarafı var yeni gerekçeleri yazmak oradaki üyelerin işi. Bize göre demokrasiyi mahvettiniz ama neticede bir karar verdiniz o karar net. Şimdi yeni gerekçeleri oraya yazmak o 7 üyenin işi mi? işi derken siz itiraz edenlerin nesisiniz? Siz orada itirazı yapan siyasi partinin avukatı mısınız? Yeni gerekçeler üretmek sizin işiniz midir?”

“Bu karar yok hükmünde olduğundan benim zihnimde her şeyi yazabilirler. YSK, o bir avuç insan öyle büyük bir ihanet etmişlerdir ki şimdi sağını solunu süslemeye çalışıyorlar. Bunlar sayfa doldurarak milletin zihnini bulandırmaya çalışacaklar. O 7 üyeye inanmıyorum ihanetle suçluyorum.”

BİNALİ YILDIRIM’A YANIT

“AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ın “AKP’ye oy vereceğini düşündükleri seçmene İBB pusulası vermediler” iddiasına yanıt veren İmamoğlu, Daha önce soyadından seçmen tahlili yaptılar, şimdi de tipine göre seçmen belirlemeye başladılar.”

“Siz toplum nezdinde önemli yerlere gelmiş bir siyasetçisiniz. Söylediğiniz şeylere çok dikkat etmelisiniz. Yazık sadece belirli kanalları izleyen bir kitle var. Onlar ‘önemli yerlere gelmiş bir insan bunları söylüyorsa doğrudur’ diye düşünüyor.”

“31 Mart öncesi başka bir Yıldırım vardı şimdi başka bir Yıldırım var. Bir tarafta sempatik, uzlaşmacı olduğuna inanılan bir Yıldırım diğer yandan bu gün ne söylediği anlaşılmayan Yıldırım var. Bunun bir strateji olduğunu düşünüyorum.”

AHMET HAKAN'A TEPKİ

Ekrem İmamoğlu, Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Ahmet Hakan, İmamoğlu'nun sözlerini yarıda kestiği gibi, programı da ilan edilen yayın süresinden önde bitirdi.

Ekrem İmamoğlu o tartışmalı programın ardından bugün Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Ahmet Hakan'ın bu tavrına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Üzüntü duyuyorum şöyle ki benim gözümde gazeteci çok saygın bir yerde. Bana sorduğu ters sorular beni kırmaz tam tersi benim cevap vermeme vesile olur. Bir soruyu sorup orada o kişiyi savunursanız bir dakika derim, benim üzüldüğüm bu esas değinilmesi gereken konulara değinemedik.

Bilgi almak istiyorsun, ya da benim fikrim açığa çıkarmak istiyorsunuz bu doğal bir süreç. Bu bir gazetecinin görevi elbette. Dolayısıyla tarafından asla şikayetçi değilim ama birini savunuyorsa bu beni rahatsız eder. 

İlgili Haberler