Ekrem İmamoğlu: "Bir kişinin lafını dinleyen anlayış çuvallamıştır"

Ekrem İmamoğlu: "Bir kişinin lafını dinleyen anlayış çuvallamıştır"
Yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, "Kamu hukukunu dinlemeyen, bir kişinin lafını dinleyen anlayış çuvallamıştır O anlayış iflas etmiştir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti ve CHP'nin ortan İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de vatandaşlarla buluştu seslendi:

''İnanç dünyası masamızda sizden de bir kişi mutlaka yer alacak. İnançların temsilcilerinin bakış açılarını hissettirdikleri ve anlattıkları, bazen de biz yöneticilere haddimizi bildirdikleri bir masamız olacak. Farklı inanç gruplarından insanların oluşturduğu bir 'demokrasi masası' kuracağız. Bu masayla beraber hatalarımızı en aza indireceğiz''

Zeynebiye Camii'ne yakınında bulunan bir kahvehanede toplanan vatandaşlara konuşan İmamoğlu, ''İstanbul, renkliliği ve çeşitliliği ile memleketin her bölgesinden gelip, yaşama tutunduğu bir şehir. Sizin varlığınız, bu şehir için önemli bir renklilik, değer, vicdan, ahlak ve zenginliktir. Bunun kıymetinin ve değerinin bilincinde olan bir kişiyim. Bu şehri yöneten kişi, bu şehrin değerini bilmeli ve herkese eşit mesafede olmalı. Hoş görüsü ve toleransı en üst seviyede olmalıdır. Ben, gönlüyle, vicdanıyla ve ahlakıyla buna hazır bir insan olduğumu belirtmek isterim. Kendim hakkımda çok fazla cümle kuramam, bu kibre girer ama iddialıyım ki böyle bir fıtrata sahip bir insanım'' dedi.

"DEMOKRASİ MASASI KURACAĞIZ"

''Acıları çeken ve hisseden insanların vicdan derinliği, insanlara olan içtenliği ve samimiyet derinliği daha bir başka'' diyen İmamoğlu, ''Bazen insanların fütursuzluğu, ağzından çıkanı kulağının duymaması, birbirlerini kırıp dökmesi, bazen insanları yok sayarak yola devam etme modeli, hatta siyasette kazanmak için her şey mubahtır anlayışına karşı, sizin o derin vicdanınıza, adalet duygunuza bence bu tür siyasetçilerin dönem dönem başvurması lazım. Sizi dinlemesi lazım. İnanç dünyası masamızda sizden de bir kişi mutlaka yer alacak. İnançların temsilcilerinin bakış açılarını hissettirdikleri ve anlattıkları, bazen de biz yöneticilere haddimizi bildirdikleri bir masamız olacak. Farklı inanç gruplarından insanların oluşturduğu bir demokrasi masası kuracağız. Bu masayla beraber hatalarımızı en aza indireceğiz'' şeklinde konuştu.

"BİR KİŞİNİN LAFINI DİNLEYEN ANLAYIŞ İFLAS ETMİŞTİR"

İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı: ''İnsanlarına eşitliği, adil olmayı, vicdanlı ve ahlaklı olmayı hissettiren bir yönetim anlayışı, İstanbul'a derin bir huzur ortamı temin edecektir. Bu huzur ortamı Türkiye'ye de yansır. Bu şehrin kendi imkanları da var, bütçesi de var. Paranızı kollamayan, düşünmeyen, ona gözü gibi bakmayan, kamu hukukunu dinlemeyen, bir kişinin lafını dinleyen anlayış çuvallamıştır O anlayış iflas etmiştir. Biz, bunun tam tersi bir anlayışı temsil ediyoruz. Aşınızda bir tuzu olmak isteyen bir insanım.''