Ekrem İmamoğlu: “Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına yapılmıştır”

Ekrem İmamoğlu: “Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına yapılmıştır”
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na linç girişimi ile ilgili olarak “Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına, milletine demokrasiye olan inancına yapılmış bir saldırıdır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine yönelik basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açıklamasında, “Saldırıyı planlayanları yapanları kınıyorum. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına, milletine demokrasiye olan inancına yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı yapanlarla ilgili gerekli tüm işlemlerin yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu açıklamasının tamamı şu şekilde:

“BU SALDIRI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN DEVLET ANLAYIŞINA YAPILMIŞTIR”

“Saldırıyı planlayanları yapanları kınıyorum. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet anlayışına, milletine demokrasiye olan inancına yapılmış bir saldırıdır. Saldırıyı yapanlarla ilgili gerekli tüm işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Bu işin arka planında ne varsa bir an önce ortaya çıkartılıp ilgili kurumların görevlilerin tedbirli davranması gerektiğini belirtmek istiyorum.”

“DEVLET ADAMLIĞI ÇOK ÖNEMLİ”

“Devlet adamlığı çok önemli. Talihsiz açıklamalar var. Kamuoyu önünde bulunan insanlar hepimiz çok dikkatli konuşmalıyız. Mesajlarımızı çok hassas vermeliyiz. Kişisel çıkarlarımız ya da kişisel oy hesaplarımız üzerinden verilen mesajlar milletimizin geleceğini tehdit eden ve insanları huzursuz eden boyutlara ulaşabiliyor. İnsanları kışkırttığı gibi bu tür kötü eylem planlaması içinde olan insanların planlarını kolaylaştırabiliyor. Bunun sanası banası ya da bir başkasına göresi yok. ‘Mesajınızı verdiniz’ gibi cümleler duyduk. Çok acı neyin mesajı? Ya da ‘yüzde 93’e yakın oy almadığınız bir yere neden gittiniz’ ne demek ya? Bu ülkenin her karışı bizim her köyüne gideriz, mezrasına gideriz, yaylasına gideriz, sahiline gideriz.”

İlgili Haberler