Ekrem İmamoğlu: “Bu şehirde tat bırakmadılar”

Ekrem İmamoğlu: “Bu şehirde tat bırakmadılar”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Başakşehir Futbol Kulübü’ne verdiği desteğe tepki göstererek, “Buraya ayrılan kaynaklar, aktarılan paralar vesaire bu şehrin adil yönetilmediğine işarettir." dedi.

CHP ve İYİ Parti' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ortak adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi Prestij Caddesi'nde halk buluşmasına katıldı.

İmamoğlu, yoğun kalabalık nedeniyle konuşma yapacağı platforma ulaşamadı. Bunun üzerine seçim otobüsü caddeyi kesecek biçimde park edildi ve konuşmalar seçim otobüsü üzerinden gerçekleştirildi. Vatandaşlar, cadde ortasına konulan seçim otobüsünün her iki yanını hınca hınç doldurdu. Mitingde ilk konuşmayı, CHP Ataköy Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptı. İlgezdi'nin ardından mikrofonu alan İmamoğlu, yaklaşık 10 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa konuştu.

''BEN, DÜNYANIN EN MUTLU İNSANIYIM''

İmamoğlu, konuşmasının başında, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganı atılması üzerine, ''Ben, dünyanın en mutlu insanıyım. Çünkü, başlarken demiştim ki, 'Mutlu olacağız'. Göreceksiniz, yüzlerimiz asılı olmayacak. Seçim yaklaştıkça görüyorum ki, toplumun yüzü gülmeye başlamış, umut büyümüş, coştukça coşuyor. Harika bir ortam, sağ olun'' dedi. ''Çok güzel bir kampanya geçirdik'' diyen İmamoğlu, ''Hakkınızı helal edin. 3,5 aya yakın bir süredir, 39 ilçenin tamamını, bir değil 2 'er kez gezdim. Daha fazla gezdiğim yerler var. Öyle bir sevgi büyüttük ki. Demiştim ki, 'Tanışacağız, tanış olacağız. Bizler, tanınmamaktan çekinmiyoruz. Tanıştıkça birbirimizi çok seveceğiz' demiştim. Birbirimizi çok sevdiğimize inanıyorum. Sevgi, saygı her şeyin ilacı. Sevgi, barışı ve huzuru getirir. Barış, huzur ve morali getirir. Moral, çalışkanlığı getirir. Çalışkanlık, üretimi getirir. Üretim, mutluluğu getirir, toplumsal refahı sağlar. İnanın işin başı sevgi. Biz, sevgi köprülerini kurduk. Bu sefer çok konuşan, bağıran, çağıran değil, sevgi kazanacak. Hiç kuşkunuz olmasın'' diye konuştu.

''BAĞIRANI SEVİYOR MUSUNUZ?''

Vatandaşlara, ''Bağıranı seviyor musunuz?'' sorusunu yönelten İmamoğlu, ''Hayır'' yanıtını aldıktan sonra devam etti: ''Yahu kim sever bağıranı. Bağırıp, çağıranı dünya bile sevmiyor. Dünden bu yana bir haksızlık yaşıyor dünya. İsrail, Golan Tepeleri'ni bombalıyor. Yüz yıllardır Müslüman bölgesi olan, Suriye'ye ait bir toprakları, bir imza ile Amerika'nın başındaki kişi Trump imzaladı diye, İsrail, işgal etme hakkını kendinde buluyor. Bu, çok kötü bir şey. Hak, hukuk, adalet arayışı ister dünyada olsun, ister ülkemizde olsun, dünyayı yöneten siyasiler sözlerine, hareketlerine dikkat etmeliler. Buradan İsrail'i kınıyorum. O topraklar, Müslüman toprakları, Suriye'ye ait topraklar. Yönetici olan herkes, konuştuklarına dikkat edecek.''

''YAPMAYIN BE KARDEŞİM!''

İmamoğlu, medyanın haberleri veriş ve insanların bundan etkilenişlerine yönelik tespitlerde de bulundu: ''Ben, bazen sokaklarda dolaşıyorum. Araçla beraber. Bir vatandaşın gözlerinde, nasıl diyeyim, kızgınlık var. Ben adamı tanımam, o beni tanımaz. Kime kızmış? Bana kızmış. Niye kızmış? Kötü yayınlar yapıyorlar ya TV'lerde, şuralarda buralarda. Onlara ikna olmuş. Ben de diyorum ki, 'Yapmayın be kardeşim'. Kötü haber, yalan haber yapmayın. İnsanların duygularıyla, bu toplumun iyi niyetiyle oynamayın. İnsanların akıllarını çelmeyin. Nefret, insanın bütün duygularını kurutur. Bu toplumun birbirine ve yöneticilerine saygı duyması gerekir. Saygınlığı olmayan yöneticiler, topluma huzur veremez.''

''BU ŞEHİRDE TAT BULAMADILAR''

İmamoğlu, ezan okunduğu için ara verdiği konuşmasını, ''Bu şehirde tat bırakmadılar. Başakşehir diye bir takım uydurdular. Ama bu kaynağı oraya ayıracağına, bu şehrin 3 tane güzel takımı var: Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş var. Kardeşim sen bu şehrin bu takımlarına destek olmuyorsun, yok efendim ''Benim takımım o. Onu destekliyorum'' diye açık ilan ediyorsun. Buraya ayrılan kaynaklar, aktarılan paralar vesaire bu şehrin adil yönetilmediğine işarettir. Biz, halkımız için çalışacağız'' sözleriyle tamamladı. Ataşehir turunu bu mitingle tamamlayan İmamoğlu, Sancaktepe programı için ilçeden ayrıldı.