Ekrem İmamoğlu: "Cumhurbaşkanı bile bana oy verir"

Ekrem İmamoğlu: "Cumhurbaşkanı bile bana oy verir"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Bir İstanbullu olarak sayın Cumhurbaşkanı'nın beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul'a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Habertürk'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bir soruya cevap veren İmamoğlu, "Ben İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayıyım. İstanbullularla ilgileneceğim. Üreteceğim işler İstanbul’la ilgili. Bir İstanbullu olarak sayın Cumhurbaşkanı'nın beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul'a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmasının avantaj olup olmadığı konusunda ise, “Enerjisi yüksek bir insanım. Günde 20 kilometre İstanbul'u arşınlamak istiyorum. O heyecanla, süratle gezerken dönüp arkaya rakibim kim diye bakamam açıkçası” yorumunda bulundu.

Kadir Topbaş'ın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine istifa ettiğini hatırlatan İmamoğlu, "Umarım Türkiye'nin yerel demokrasisi böyle bir şeyi yaşamaz" diye konuştu.

"MUHARREM İNCE İLE GÖRÜŞTÜM"

Ekrem İmamoğlu, adaylığının kesinleşmesinin ardından, İstanbul için adı geçen bir başka isim olan Muharrem İnce ile de görüştüğünü söyledi.

İnce'nin kendisini telefonla arayarak tebrik ettiğini söyleyen İmamoğlu, İnce'nin İstanbul'a gelerek kendisini ziyaret edeceğini ve bilikte çalışmaya hazır olduğunu dile getirdiğini aktardı.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Muharrem İnce, İstanbul'da buluşacağız, verdiği her göreve koşacağız dedi. Sayın Gürsel Tekin'le ve bütün partili yetkililerimle görüştüm. Siyasi hayatta beraber yürüdüğünüz insanların başarısı sizi gururlandırır. Stratejik olarak İstanbul'da bütün arkadaşlarıma söyledim, fit olun, koşacağız dedim. Çok da miting hayali kuran birisi değilim. Bire bir kendimizi onlara hissettirmek daha etkili. Mitingler biraz insanları ayırıyor."

"MERAL HANIM BENİ ARADI ÇOK MUTLU OLDU, ONUR DUYDUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de kendisini arayarak tebrik ettiğini belirten İmamoğlu "Sayın Akşener beni aradı, başarılar diledi. Çok da mutlu oldum, onur duydum. Ben aslında bir İstanbul ittifakı, kentlinin şehirlinin, İstanbullu'nun aradığı şekilde temsil edilmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.