Ekrem İmamoğlu: Emanete ihanet etmek istemiyoruz

Ekrem İmamoğlu: Emanete ihanet etmek istemiyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet’ten emanet olduğunu vurgulayarak, “Biz, emanate ihanet etmek istemiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi’ni ziyarette bulundu. Beylikdüzü Belediye Başkanı Hasan Akgün tarafından karşılanan Ekrem İmamoğlu, vatandaşların da sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan Kanal İstanbul hakkında, “Tekrar söylüyorum; devletin üst kademesinde hangi birim, hangi kurum, hangi bakan varsa, Sayın Cumhurbaşkanımız da dâhil, bu konuyu konuşalım. Bizim başka bir derdimiz yok. Yani ben, egomu tatmin etmek için belediye başkanı olmadım. Birine yaranmak için de belediye başkanı olmadım. Benim yaranacağım tek kişi, 16 milyon İstanbullunun çıkarıdır. Nokta!” dedi.

“AMA BİR GELDİK, ÖYLE DEĞİL”

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un su sorunu 2040’a çözdüm ben” sözünün doğru olmadığını belirten, “İstanbul'la ilgili bir konu mu var? Çağırın. Bakın biz, hiyerarşiyi biliriz. Koşa koşa gideriz. O konunun, o sorunun çözümü için uğraşırız. Bakın örnek vereceğim. Seçim döneminde Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki: ‘İstanbul’un 2040'a kadar sorunlarını çözdüm ben’. Tamam. ‘Allah razı olsun’ dedik. Ne mutlu. Ama bir geldik, öyle değil. Baktık ki Melen durmuş, yürümüyor. Çatlamış koca baraj. Ne yaptık? Ortaya çıkarttık. Kaybeden kim olacak? İstanbullular olacak. Bunun partilisi var mı? Yok. Parti her şeyin önüne geçtiği an problem başlar. ” dedi.

“EMANETE İHANET ETMEK İSTEMİYORUZ”

İstanbul’u dünyanın gözbebeği olarak betimlendiren İmamoğlu, “ Burası, İstanbul. Dünyanın göz bebeği. 1453’ten beri de Fatih Sultan Mehmet bu şehri fethettiği günden beri de bize emanet. Biz, emanete ihanet etmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul halkının Kanal İstanbul projesine karşı olduğunu belirten İmamoğlu, İstanbulluların sesinin dinlenmesi gerektiğini vurguladı.