Ekrem İmamoğlu görevini devraldı: "Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok"

Ekrem İmamoğlu görevini devraldı: "Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok"
Maltepe'deki sürecinin sona ermesinin ardından İstanbul İl Seçim Kurulu'na davet edilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra İBB binasına giden İmamoğlu, görevi Uysal'dan devraldı.

Yerel seçimlerin ardından 17 gündür devam eden yeniden oy sayımı süreci sona erdi. 

Tutanakların birleştirilmesinin ardından İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu'nu mazbatasını almak üzere adliyeye davet etti.

Resmi sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan İmamoğlu, Çağlayan Adalet Sarayına giderek mazbatasını aldı.

Adliye önünde yaşanan yoğun kalabalık nedeniyle giriş ve çıkışta zorluk yaşayan İmamoğlu devir teslim töreni için İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına geçti.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Devir teslim için Saraçhane'deki İBB binasına gelen Ekrem İmamoğlu, törenden önce vatandaşlara hitap etti.

Mazbatayı aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

"16 milyonla birlikte bu görevi devraldım. Biz demokrasiden ve birlik ile beraberlikten hiç vazgeçmedik. Şu an mazbatamızı aldık. Sorumluluğumuz bilincindeyiz. Hizmet etmeye bir an önce başlayacağız. Bu belediyede çalışan herkes bir kişiye veya bir partiye değil 16 milyona hizmet etmeye şu anda başlamıştır. Bu an itibariyle devam eden süreçler var farkındayız. Şehrimiz geleceği için ilgililerden net karar bekliyoruz.

Bu şehre kurulduğu günden bugüne kadar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Sıra bizde, bundan sonra bu şehrin insanına, doğasına saygı göstereceğimize emin olabilirsiniz. Allah bizi mahcup etmesin."

Konuşmanın ardından İmamoğlu, devir teslim töreni için makam odasına geçti. Buradaki törenin ardından da görevi İmamoğlu’na teslim eden Mevlüt Uysal, makam odasından ayrıldı.

"BU ŞEHRİN NİMETLERİNİ GANİMET YAPMAK YOK"

Görevi devraldıktan sonra belediye binası önünden halka seslenen İmamoğlu, "Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var" dedi.

İşte İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

Hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi ırk, mezhepten olursa olsun hiçbir fark gözetmeyeceğiz. Bu güzel şehre bu güzel insanlara barış, saygı getiriyoruz.

Türkü, Kürdü, Lazı, her kesimi selamlıyorum. Bu şehrin Müslümanlarını, Sünnilerini, Alevilerini, Hatırlayanlarını, herkesi selamlıyorum.

Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehrin adalet duygusundan asla vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Bu ülkenin kurucu değerlerinden asla vazgeçmedik. Cumhuriyetten, inancımızdan, Mustafa Kemal Atatürk’ten vazgeçmedik.

Ben Allahıma şükrediyorum, çünkü bana dünyanın en güzel şehrini ve bu şehrin insanlarını yönetme şansı verdi. Bu benim boynumun borcudur. Ben kendimi bu şehrin, çocuklarına, insanlarına adayacağım. Buradan hepinize söz veriyorum.

Sokaklarda meydanlarda hep anlattık; birbirimize hep gülümseyeceğiz. Artık kıyıda köşede kalan yok. Artık kaymak tabakası, varoşu yok. Bu şehrin nimetlerini ganimet yapmak yok, paylaşmak var.

Görevim süresince kimsenin hakkını yemedim bundan sonra da yedirmeyeceğim."

İmamoğlu son olarak, Allah’a dua ederek, “Beni; bayrağıma, milletime ve Atatürk’e mahcup etme. Görevimizi yerine oturtalım, süreci netleştirelim ondan sonra bir kez daha hep birlikte Anıtkabir’e gideceğiz” dedi.



NELER YAŞANDI?

Maltepe'deki bin 89 sandıktaki yeniden sayım işlemi sona ermesi ile günlerdir beklenen İstanbul seçim sonuçları netleşti. Ekrem İmamoğlu'na mazbatasının verilmesi için hiçbir hukuki engel kalmadı. Maltepe'deki birleştirme tutanağı, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nden İl Seçim Kurulu'na teslim edildi.

YSK, pazartesi günü Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırmıştı. Bu kararın ardından 1089 sandıkta başlayan oy sayımı sona erdi.

Sayım işleminin ardından ıslak imzalı oy tutanaklarının birleştirme süreci de tamamlandı.

tutanak-orta.jpg

TUTANAKLAR BİRLEŞTİRİLDİ

İlçe Seçim Kurulu olarak kullanılan Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ıslak imzalı oy tutanakları birleştirildi. Maltepe İlçe Seçim Kurulu yetkilileri birleştirme tutanaklarını İstanbul İl Seçim Kuruluna elden teslim etti. İlçe seçim kurulu yetkililerini Çağlayan Adliyesi'ne götüren YSK aracına biri akrep iki polis aracı da eşlik etti.

Sonuçlar YSK’nın veri tabanına işlenecek ve YSK’nın kararı beklenecek. Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmesi bekleniyor.

309 BİN OYDA FARK 209

Maltepe’de kullanılan 309 bin oyun tamamı yeniden sayıldı. Günler süren yeniden sayımda AKP lehine fark 209 oy azaldı.

İmamoğlu ile rakibi Yıldırım arasındaki oy farkı ise 13 bin 781 olarak şekillendi.

MAZBATASINI ALMAK İÇİN ADLİYEDE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birleştirme tutanağının tamamlanması ve sürecin sona ermesi ile mazbatasını almak üzere Çağlayan Adliyesi'ne gitti. İmamoğlu adliyeye eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte gitti.

d4xg0iqwaaewigu.jpg


Öte yandan CHP ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanları da, Ekrem İmamoğlu'nun yanında bulunmak üzere adliyeye geçti.

KILIÇDAROĞLU BÖYLE TAKİP ETTİ: "ÇOK MUTLUYUM"

Partisinin genel merkezinde İstanbul'daki son durumu takip eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayından Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almaya gittiği görüntüleri izledi.

"Türkiye'ye hayırlı olsun" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Çok mutluyum, huzurluyum, duyguluyum. Büyük bir başarı elde ettik, Türkiye için, çocuklarımız için, onların geleceği için, demokrasimiz için, hep birlikte huzur içinde yaşamak için. Bu başarı topluma hizmet etmek için yola çıkan insanların başarısıdır. Bu başarı birlikte yaşamak isteyen milyonların başarısıdır. Dolayısıyla mutluluğumu ancak böyle anlatabiliyorum. Arkadaşlarım, milletvekili arkadaşlarım, merkez yönetim kurulunda görev alan genel başkan yardımcısı arkadaşlarım, grup  başkan vekili arkadaşlarım ve bütün personelimiz gerçekten gecesini gündüzüne katarak çalıştı, çaba harcadı, emek harcadı ve güzel bir sonuç elde ettik. Türkiye'ye hayırlı olsun."

İlgili Haberler