Ekrem İmamoğlu, Hayvanları Koruma Günü’nde sahipsiz hayvanlara sahip çıktı

Ekrem İmamoğlu, Hayvanları Koruma Günü’nde sahipsiz hayvanlara sahip çıktı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi”ni yeniden düzenleyerek 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde tesisin açılışını gerçekleştirdi.

İstanbullulara 7/24 hizmet verecek olana “Kemerburgaz Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi”nin açılışı, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İmamoğlu, açılış nedeniyle gerçekleştirilen törende bir konuşma yaptı. Sokak hayvanları konusunun önemli, ancak genellikle görülmeyen ve konuşulmayan bir mesele olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, bu konuda özellikle hukuki düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bu noktada hedef koyarken şunu da unutmadık; sadece hukuksal düzenleme değil, aynı zamanda yoğun bir biçimde en büyüğünden en küçüğüne kadar toplumsal bir bilincin sağlanması, hatta ve hatta bir kanun düzenlemenin de önünde bir konu olarak, strateji olarak önümüze koyduğumuz bir mesele.

"Tabii, bu alanı, barınma yerini rehabilitasyon noktalarını, ameliyathaneyi, hayvan hastanesini nasıl değerlendireceğiz, nasıl yapacağız? Bu noktada da katılımcılığı önemsiyoruz."