Ekrem İmamoğlu HDP’ye karşı tamamen duygu yüklüymüş

Ekrem İmamoğlu HDP’ye karşı tamamen duygu yüklüymüş
İYİ Parti lideri Meral Akşener ile HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'ı etiketlediği 8 Mart mesajıyla büyük tepki toplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eleştirilere yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu HDP’ye karşı tamamen duygu yüklüymüş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kadın siyasetçilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü''nü İYİ Parti lideri Meral Akşener''in yanında, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan''ın da nezdinde kutlaması tepki çekti.

''ARKASINDA KİMSE BİR ŞEY ARAMASIN''

Büyükçekmece''de Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı ağaç dikim töreninde gazetecilerin sorusu üzerine eleştirilere yanıt veren İmamoğlu açıklamasında; "Biz herkesi davet ettik, memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Biz herkesi davet ettik, memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur. İyi duygular kazanır, iyilik kazanır. Biz bu memleketteki bütün kötü duyguları def etmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birbirlerini ayrıştırmayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Tümden bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de öyle kuruldu. Hala da o inançla, dimdik ayakta. Allah''ın izniyle bu da olacak.  İyilik kazanır, iyiler kazanır. Kimse iyilikten geri durmasın" 

''KİMSEYİ AYIRMIYORUZ''

Bir gazetecinin, "HDP Eş Genel Başkanı da burada, siyaseten bir ittifak olarak algılanabilir, böyle yorumlara neden olabilir mi?" sorusuna ise İmamoğlu,  "Ne güzel, hoş gelmiş, sefa gelmiş. Hiç öyle bir şey yok. Biz İstanbul ittifakı dedik. Türkiye ittifakı, memleketin herkesin içinde olduğu bir ittifak. Şimdi ne yaptık, kendi adımıza ağacımızı diktik, emekçi kadınlarımız adına ağacımızı diktik. Şimdi diğer şahsiyetler kendi isimlerine ağaç dikiyorlar. Burada kıymetli Meral Akşener hanımefendi, ablamız için ağaç diktik. Ayırmıyoruz

Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan için dikeceğiz. Bakın bu fikir, kadın fikri. Ben de bu fikir önünde saygıyla eğiliyorum. Onu yerine getiriyorum. Bunu anlayan anlar. Şimdi müsaade ederseniz eşim ile birlikte kol kola, Emine Erdoğan hanımefendinin ağacını dikmeye gidiyoruz şeklinde yanıt verdi.

İlgili Haberler