Ekrem İmamoğlu: "İBB'nin bütçesi Sayıştay tarafından denetleniyor ama..."

Ekrem İmamoğlu: "İBB'nin bütçesi Sayıştay tarafından denetleniyor ama..."
Katıldığı bir canlı yayın programında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, belediyenin borçlarını işaret ederek, "Bütçesi Sayıştay tarafından denetleniyor ama iştirakleri denetlenmiyor" dedi.

Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlıyor, işte İmamoğlu’nun açıklamalarından önemli satırbaşları:

“Kırgınlık meselesi karşımıza çıkıyor ama oylarını esirgemesinler. Burası İstanbul, dünya kenti. İstanbul deyince bazı coğrafyalar titriyor. Bizler emanetçiyiz gelecek nesle teslim edeceğiz. Bunları anlattıkça karşı taraftakiler eridi.

"İyi cümleler ve gerçekler. Gerisi boş, keşke birkaç kanal daha fazla olsa. Merkez medya diye bir şey kalmadı. 70-80 yıllık markaların ismini kullanarak kötüleme karalama işleri yapıyorlar. Niye yüzünüz kızarsın yapmayın etmeyin. Vatandaş gerçeği görüyor."

"500 bin çocuğumuza eğitim destek paketi hazırladık. İnanın çok basit bütçeler. Sofra destek paketi kurguladık. Suda indirime gittik. Bugün yoksulluk var işsizlik var. Seferberlik yapacağız. Bir yandan da üretimi destekleyeceğiz, Trakya’ya Güney Marmara’ya..”

"İyilikte yarışırsanız toplum da yarışacak üretecek. Enerjik toplumu harekete geçirmenin yöntemi iyilikten geçer. Hollanda’dan getirilen araçlar İstanbul’un eğimli coğrafyasına ayak uyduramadılar. Metrobüste megabüste yerel üretim var. İnanılmaz."

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin borcu var. Bütçesi Sayıştay tarafından denetleniyor ama iştirakleri denetlenmiyor. Biz de dedik ki iştiraklerini uluslararası şirketler aracılığıyla denetlettireceğiz.”

İlgili Haberler